Cele mai citite
 


Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia
duminică, 15 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Acest caz a fost detectat în Belgia în iunie, a precizat Denis Pi?rard, microbiolog la spitalul universitar din Bruxelles AZ VUB, citat de presa belgiană.

'Este vorba de un pacient diabetic locuitor al Bruxelles-ului. Călătorind în Pakistan, el a fost victima unui accident de maşină. Spitalizat la faţa locului pentru o importantă plagă la gambă, bărbatul a fost apoi repatriat în Belgia fiind deja infectat', a explicat specialistul european.

În pofida administrării de colistin, un puternic antibiotic, pacientul a murit, a indicat doctorul.

Un al doilea caz a fost detectat în acest an în Belgia, potrivit unui microbiolog al Universităţii Louvain, Youri Glupczynski, intervievat de televiziunea belgiană RTBF.

Enterobacteria incriminată, producătoare a unei enzime botezate 'New Delhi metallo-beta-lactamase' (NDM-1), a fost identificată întâia oară în 2009 la un pacient suedez care fusese spitalizat în India.

Potrivit unui studiu publicat în această săptămână în revista britanică The Lancet Infectious Diseases, cercetătorii au mai identificat 37 de pacienţi din Marea Britanie, din care unii călătoriseră anterior în India sau Pakistan pentru a face o operaţie de chirurgie estetică. Trei australieni care au călătorit în India au mai fost infectaţi ridicând temeri legate de o propagare mondială.

NDM-1 rezistă practic la toate tipurile de antibiotic, inclusiv la carbapenem, rezervate în general urgenţelor şi tratamentului infecţiilor cu rezistenţă multiplă.

Spitalele belgiene şi-au întărit vigilenţa şi au multiplicat măsurile de precauţie, mai ales în cazul pacienţilor repatriaţi din străinătate, urmărind evitarea contaminărilor noi, au indicat responsabili de la mai multe spitale.

Profesorul Collignon, expert în antibiotice, a susţinut că 'probabil, bacteria omoară la ora actuală foarte multă lume, însă în ţările aflate în curs de dezvoltare nu există o metodă clară de a stabili numărul exact de bolnavi'.
Notare
Comentarii
de Adriana
Mult stimatilor, ma numesc Suciu Adriana, am 55 de ani si ma confrunt cu nenumarate boli, dar aceasta de acum mi-a pus capac. De 3 luni am un erizipel de gamba pe fondul unei tromboflebite profunde.
Am facut nenumarate tratamente date de medici alopati de m-am saturat cate experiente au facut pe mine. Fiecare mi-a spus alt tratament si eu am sperat de fiecare data ca ma vindec, dar...totul degeaba. Intrebarea care nu-mi da pace nici zi si nici noapte este : cum scot puroiul dintr-un erizipel?
S-a localizat sub piele de jur imrejurul bubei, in cerc, pe o raza de 15 cm. Am facut multe tratamente cu creme, pulberi, comprese, cataplasme, violet de gentiana, rivanol, apa oxigenata, actovegin, dermazin, etc. dar totul degeaba. Sunt alergica la Penicilina G injectabila. Ca antibiotice am luat : 50 oxaciline, 10 fromilid uno, 30 zinnat pana cand mi-am distrus complet ficatul si stomacul, desi am luat si probiotice si am mancat inainte de a le lua.
Vindecatorii naturisti mi-au recomandat : produse homeopate, miere, foi de varza, cataplasme cu argila. Si... nimic.
In spital nu se stie nimic...altceva decat penicilina G in vena. Nici o rezolvare. Da, intr-adevar trece pentru cateva saptamani si apoi se formeaza puroi din nou. Si asta este marturia a zeci de bolnavi cu erizipel de gamba / membre superioare, obraz, cu care am vorbit pe forumuri. Cineva a avut 35 de recidive si m-am speriat. Corpul meu care nu suporta chimicalele nu ar rezista la atatea. De-abia rezista si la doua.
CUM SE POATE COLECTA TOT PUROIUL ??? CUM SCAP DEFINITIV DE PUROI ???
Astept raspunsul dumneavoastra competent pe email, va rog.
suciu.adriana@gmail.com
Va multumesc si va transmit intreaga mea recunostinta.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O bacterie rezistentă la antibiotice se răspândeşte din Asia O bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele a fost descoperită în unele spitale britanice, aceasta fiind adusă din Asia de Sud de persoane care fac turism medical, dezvăluie un studiu apărut miercuri, evocând şi teama de o propagare mondială, relatează AFP.
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice - o ameninţare pentru sănătatea românilor, avertizează medicii Rezistenţa la antibiotice devine o ameninţare pentru sănătate românilor, în contextul în care există şi în prezent numeroase persoane care folosesc incorect antibioticele, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Microbiologie.