Cele mai citite
 


Vaslui: Ambulanţa face faţă cu greu solicitărilor din cauza lipsei de personal şi a maşinilor
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 30 de persoane din judeţul Vaslui au ajuns la spital, în ultimele trei zile, după ce au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate.
Alte peste 250 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui în această săptămână de la persoanele cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei.
Numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au ajuns 15 persoane, victime ale căldurii excesive din apartamente.
'Cele mai multe solicitări le-am avut de la pacienţii în vârstă şi cu patologie cardiacă. Unii au necesitat transferul la Unitatea de Primire Urgenţe, însă alţii au fost stabilizaţi de echipajele trimise la solicitare. Noi recomandăm ca aerisirea apartamentelor să se facă doar dimineaţa sau seara târziu, iar sursele producătoare de căldură să fie utilizate limitat', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Maria Ungureanu, directorul medical al SAJ Vaslui.
În cursul zilei de joi a fost înregistrat şi primul deces din cauza caniculei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitatea vasluiană Cioatele, care a murit la spital după ce a fost găsit căzut în stradă, în comă şi cu hipertermie.
'Cu personalul pe care îl avem acum şi cu numărul de maşini existente este practic imposibil să ne descurcăm. Avem 16 echipaje pe tot judeţul în tura de zi şi 15 în tura de noapte. Ca să funcţionăm cât de cât la parametri normali am avea nevoie de cel puţin 20 - 22 de echipaje pe tură', a mai spus Maria Ungureanu.
Potrivit acesteia, în cursul zilei de vineri, 7 persoane au căzut pe stradă după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: În 2012, a crescut numărul de apeluri abuzive la ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a înregistrat în cursul anului trecut o creştere a numărului de apeluri pentru cazuri care nu reprezintă urgenţe medicale.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Număr crescut de solicitări la serviciul de ambulanţă Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a crescut în ultimele trei zile cu aproape 20% faţă de perioada obişnuită, fiind vorba de aproximativ 300 de solicitări, iar principalele motive de solicitare fiind durerile abdominale şi afecţiunile digestive.
Vaslui: Copil în comă, după ce a înghiţit medicamente folosite în tratamentul epilepsiei Un copil în vârstă de doi ani din localitatea vasluiană Doagele, comuna Dragomireşti, a ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui după ce a înghiţit mai multe comprimate de carbomazepină, medicament folosit în tratamentul epilepsiei. Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean...
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.