Cele mai citite
 


Este pe cale de a fi creată o formă de viaţă artificială
marţi, 16 octombrie 2007   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Controversatul om de ştiinţă american Craig Venter a anunţat că este aproape de a crea prima formă de viaţă artificială, despre care speră că va fi un posibil remediu pentru boli şi pentru încălzirea globală. Venter a declarat pentru cotidianul britanic The Guardian că a construit un cromozom sintetic, folosind substanţe chimice obţinute în laborator, şi că va face oficială descoperirea sa în doar câteva săptămâni.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost creată prima celulă vie al cărei genom este sintetic Cercetători americani au reuşit să creeze o celulă bacteriană vie al cărei genom este sintetic. Este o reuşită cu multe aplicaţii potenţiale, care ar putea permite mai buna înţelegere a mecanismelor vieţii, conform lucrărilor lor publicate joi, anunţă AFP.
Suedia: Primul transplant al unui organ sintetic pentru un bolnav de cancer O echipă internaţională de chirurgi a realizat primul transplant al unui organ sintetic, o trahee din ţesuturi cultivate în laborator, pentru un bolnav de cancer, în Suedia, transmite The Guardian.
A fost creat în laborator cel mai mic genom al unui organism viu Cercetătorii americani au creat în laborator cel mai mic genom viabil existent în natură, care conţine numărul minim de gene indispensabile pentru un organism să funcţioneze şi să se autoreproducă, noutate ştiinţifică care pătrunde în tainele creaţiei vieţii, prezentată într-un studiu publicat în revista...
VIRUSUL ZIKA: Optimism după două vaccinuri eficiente împotriva virusului la şoareci (studiu) Două vaccinuri au permis protejarea "completă" a şoarecilor de virusul Zika, fapt ce alimentează speranţele cu privire la elaborarea unui remediu pentru virusul aflat la originea unor leziuni cerebrale la fetus, transmite marţi AFP.
Remediu naturist, pe bază de şofran, împotriva cancerului O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a descoperit că extractul de şofran poate constitui un remediu eficient în lupta contra celulelor canceroase în diferite tipuri de cancer, potrivit BBC.
Fundaţia X Prize oferă 10 milioane de dolari pentru secvenţierea genomului unor persoane centenare Fundaţia privată X Prize a anunţat miercuri că oferă 10 milioane de dolari echipei de cercetători care va putea secvenţia cu cea mai mare precizie şi cel mai mic cost genomul a o sută de persoane centenare, informează AFP.