Cele mai citite
 


Iaşi: Creşte numărul celor afectaţi de căldură care ajung la spital
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40 de persoane au necesitat, în ultimele 12 ore, îngrijiri medicale de specialitate după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii, susţin medicii de la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, respectiv, de la Spitalul Universitar Sfântul Spridon.
Cele mai multe persoane afectate de căldură, 33 la număr, au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', din cauza afecţiunilor legate sau agravate de expunerea la temperaturile extreme. Numărul este cu mult mai mare decât în ziua precedentă când la aceeaşi unitate medicală au fost înregistrate doar 15 cazuri.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului Sf Ioan, susţine că stările lipotimice, insolaţiile, eritenele solare au fost printre prezentările uzuale, dar şi patologia neurologică şi cardiacă.

Un astfel de caz este al unui bătrân în vârstă de 86 de ani care a fost adus la spital chiar de vecini după ce acesta s-a prăbuşit în faţa uşii din cauza unor probleme cardiace mai vechi şi a căldurii din apartament.

În lipsa unui spaţiu adecvat pentru un spital de urgenţe, după stabilizarea în UPU de la Spitalul de Urgenţe, octogenarul a fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie pentru continuarea terapiei.

Alte 12 persoane care au avut de suferit din cauza căldurii au ajuns la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi. Dintre acestea, şase sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 55 şi 81 ani, din Iaşi, cu afecţiuni cardiovasculare agravate de căldură, care aveau crize de hipertensiune arterială, lipotimie sau tulburări de ritm cardiac.

'Au fost internate în Clinicile de Cardiologie, Medicină Interna sau Neurolgie din cadrul spitalului, cu pragnostic favorabil', a declarat, duminică, conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului Universitar Sfântul Spiridon.

Potrivit sursei, celelalte cazuri sunt femei din Iaşi, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 ani, care au necesitat îngrijiri medicale din cauza insolaţiei şi leşinului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Un nonagenar a leşinat de căldură, pe holurile Prefecturii Un nonagenar a fost adus, joi după-amiază, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a leşinat din cauza căldurii în clădirea în care se află Instituţia prefectului.
Iaşi: Un nou 'domn Lăzărescu' a fost internat după şase ore de plimbat între spitale Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a fost strivit, miercuri după-amiază, de un mal de pământ, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale, cu ajutorul a trei ambulanţe.
Iaşi: Tot mai mulţi oameni ai străzii îşi caută adăpostul în spitale, din cauza gerului Iaşi, 17 dec /Agerpres/ - Oamenii fără locuinţe ajung în număr tot mai mare la spitalele ieşene solicitând asistenţă medicală, o mâncare caldă şi un pat unde să se odihnească, în această perioadă extrem de friguroasă, informează corespondentul AGERPRES.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Medicii le recomandă persoanelor cu afecţiuni neuropsihice să se ferească de soare Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi recomandă urmărirea atentă a persoanelor cu afecţiuni psihiatrice în această perioadă caniculară şi administrarea corespunzătoare a medicamentelor.