Cele mai citite
 


Tulcea: Cazuri deosebite, pe fondul caniculei
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul apelurilor înregistrate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea a ajuns în ultimele zile la aproximativ 160, medicii din judeţ confruntându-se cu numeroase cazuri deosebite înregistrate pe fondul temperaturilor ridicate, a consumului de alcool, dar şi a neglijării problemelor de sănătate.
Directorul SJA, Dumitru Vâlcu, a declarat duminică pentru AGERPRES că în urmă cu două zile două persoane au fost găsite moarte la Vulturu, în Delta Dunării, şi în oraşul Tulcea, existând posibilitatea ca ele să fi fost afectate de temperaturile ridicate.

De asemenea, potrivit sursei, sâmbătă, alte două persoane au fost găsite decedate în localităţile Baia şi Agighiol.

'Accentuez, în cazul tuturor celor patru persoane este vorba de o suspiciune. După necropsie vom putea spune că au decedat din cauza caniculei', a afirmat directorul SJA.

În ultimele trei zile, trei persoane au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă în şoc hipertemic, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, două din aceste persoane fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Starea lor, potrivit sursei, s-a ameliorat duminică.

'Ne-am confruntat în această vară cu persoane în vârstă cu afecţiuni cardiovasculare, cu afecţiuni respiratorii, care de obicei nu respectă recomandările medicale. Între orele 11.00-16.00, ele se deplasează prin oraş, fără să îşi protejeze capul sau corpul cu îmbrăcăminte adecvată, fără să îşi continue tratamentul. În plus, temperaturile de ieri (n.r. sâmbătă) ne-au arătat că persoanele în vârstă, chiar de îşi iau tratamentul, nu se simt bine, spun că nu mai au aer şi solicită Ambulanţa', a declarat directorul SJA.

Potrivit sursei, în urmă cu două săptămâni alte două persoane au fost găsite decedate pe camp, despre una dintre acestea localnicii susţinând că ar fi consumat băuturi alcoolice.

'Nici una din persoanele care au fost afectate de temperaturile ridicate şi despre care am făcut referire nu este turist. În zona Sfântu Gheorghe am avut afecţiuni care nu au legătură cu canicula - colici biliare, de exemplu - afecţiuni care sunt apanajul unor abuzuri alimentare, unor abuzuri bahice, a unei treceri bruşte de la o alimentaţie normală de acasă, la una variată şi îmbuibată, în Deltă', a menţionat Dumitru Vâlcu.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul apelurilor înregistrate de SJA a fost de circa 100 pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.