Cele mai citite
 


Finanţare chineză pentru cercetarea românescă
duminică, 15 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un proiect de cercetare comun dintre Institutul Naţional de Patologie 'Victor Babeş' din Bucureşti şi Laboratorul de Medicină Regenerativă al Academiei Medicale din Beijing a primit aprobarea pentru o finanţare chineză în valoarea de aproximativ 2 milioane yuani reprezentând circa 230.000 euro.
Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în domeniul patologiei şi ştiinţelor biomedicale 'Victor Babeş', câştigătorul a fost desemnat în urma unei competiţii organizate de National Natural Science Foundation of China, la care au participat 14 proiecte.

Evenimentul a avut loc în cadrul unuia dintre cele mai importante reuniuni mondiale din domeniul cardiovascular, 'Congresul şi Forumul Internaţional al Inimii', care a avut loc în perioada 12-15 august la Beijing.

Cu acest prilej a fost organizat de către Laboratorul Central de Medicină Regenerativă al Academiei Medicale din Beijing, condus de prof. Changyong Wang un mini-simpozion dedicat telocitelor sau 'celulelor Popescu' - descoperire a unei echipe de cercetători conduse de acad. Laurenţiu Mircea Popescu.

Totodată, în cadrul acestui eveniment a fost decernată Diploma de Profesor al Academiei ?Medicale din Beijing, acad. Laurenţiu M. Popescu.

Doi cercetători din grupul condus de prof. Wang au expus, pe rând, date care confirmă, independent, pentru prima oară în Asia, prezenţa telocitelor în miocard.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Telocitele, descoperire medicală a cercetătorilor români, recunoscută şi în SUA Descoperirea medicală la nivel mondial - telocitele, realizare a echipei de cercetători români de la Institutul Naţional de Patologie ''Victor Babeş'', condusă de academicianul Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România (ASM), a fost recunoscută şi în Statele Unite...
Preşedintele ANCS: Proiectul cu telocitele pare interesant din punct de vedere ştiinţific Proiectul privind telocitele pare interesant din punct de vedere ştiinţific, dar nu poate fi finanţat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică până când nu participă la o competiţie de proiecte şi nu este declarat câştigător, a declarat marţi preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu.
Telocitele sunt recunoscute în 40 de ţări Telocitele, descoperire a echipei de cercetători de la Institutul ''Victor Babeş'' condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu continuă să revoluţioneze lumea medicală mondială se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Colaborare medicală româno-chineză în domeniul cercetării telocitelor Prof. dr. Xiangdong Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Shanghai, director al Centrului de Cercetări Biomedicale din Shanghai, a prezentat, marţi, la Institutul Naţional de Patologie "Victor Babeş", rezultatele studiilor comune realizate în marile laboratoare din Bucureşti şi Shanghai, dar...
Studiu: Telocitele pot participa la regenerarea hepatică şi la formarea de vase de sânge după infarctul de miocard Telocitele pot participa "decisiv" la regenerarea hepatică precum şi la formarea de vase de sânge în inima lezată după infarctul de miocard, arată un studiu citat de cercetătorii de la Institutul Naţional de patologie "Victor Babeş".
Cercetare românească, recunoscută pe plan internaţional Meritele echipei de cercetători români conduse de academicianul Laurenţiu M. Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, sunt recunoscute tot mai des, în ultima perioadă, pe plan internaţional.