Cele mai citite
 


Vicepreşedintele Columbiei, externat după ce a suferit o operaţie la inimă
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Vicepreşedintele Columbiei, Argelino Garzon, a fost externat duminică de medici după ce a suferit o operaţie de bypass coronarian, relatează AP.

Garzon a fost spitalizat în a treia zi a mandatului său de vicepreşedinte şi a suferit o intervenţie chirugicală pe cord deschis.

Directorul clinicii din nordul capitalei Bogota unde acesta a fost internat a declarat că Garzon este în convalescenţă la domiciliu de duminică şi că va avea nevoie de 30 de zile de odihnă înainte de a se întoarce la activităţile sale normale.

Directorul clinicii Shaio, Gilberto Mejia, a precizat însă că Garzon trebuie să urmeze un regim de exerciţii, medicaţie şi alimentaţie sănătoasă pentru a-şi ameliora starea de sănătate.

Argelino Garzon este un fost guvernator care a exercitat în trecut şi meseriile de ziarist şi lider de sindicat. El şi preşedintele Juan Manuel Santos au fost învestiţi în funcţie la 7 august, notează AP.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
Ortorexia, obsesia pentru o alimentaţie sănătoasă, nu este lipsită de riscuri (studiu) Ortorexia este o tulburare de comportament alimentar care constă într-o obsesie pentru o alimentaţie sănătoasă. Oamenii care suferă de această patologie sunt obsedaţi să caute hrană cât mai sănătoasă şi resping sistematic alimente cunoscute ca nesănătoase. Se feresc să mănânce o cantitate cât de mică...
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.
Proceduri de bypass coronarian (lb.engl.) Aceasta animatie 3D prezinta o operatie de bypass a arterei coronariene (OBAC) folosita in tratarea bolii coronariene. Boala coronariana apare atunci cand arterele ce asigura aportul de sange catre inima devin rigide si se ingusteaza datorita colesterolului si formarii placilor de aterom pe peretii...
Nicolae Hâncu: Măsurile pentru o alimentaţie sănătoasă sunt necesare Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Societăţii Române de Diabet şi Boli de Nutriţie, a declarat pentru AGERPRES că este binevenită orice măsură care conduce la scăderea consumului de produse nesănătoase precum cele de tip fast-food.