Cele mai citite
 


Mehedinţi: Lipsa fondurilor afectează activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lipsa acută de fonduri financiare afectează activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin, fapt care se repercutează şi asupra calităţii actului medical, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, dr. Cristian Jianu.
Potrivit acestuia, 90% din serviciile medicale prestate sunt decontate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi care, din exact aceleaşi motive, are probleme cu alocarea fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor SJU din Drobeta-Turnu Severin.
'Personalul medical face eforturi deosebite de a face faţă numărului mare de bolnavi şi astfel de a asigura medicamentaţia, materiale sanitare şi servicii decente acestora. Suntem preocupaţi de identificarea unor surse financiare alternative în scopul desfăşurării în condiţii normale a tratamentelor şi nu numai, dar acestea sunt insuficiente', a precizat Jianu.
În opinia acestuia, singura soluţie de ieşire din impas ar fi repartizarea lunară de la buget a unor sume corespunzătoare, bolnavii şi medicii să nu mai fie obligaţi să-şi cheltuie proprii lor bani pentru achiziţionarea de medicamente şi alte produse utilizate în tratamentele prescrise la fiecare două zile.
'De asemenea, arieratele de 16 milioane de lei continuă să ne creeze mari probleme: furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi servicii refuză, din cauza neachitării restanţelor, să ne mai onoreze în totalitate comenzile', a concluzionat Jianu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Fonduri atrase nerambursabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin va investi, începând din această lună, aproximativ 1,2 milioane euro în infrastructura spitalicească, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul Claudiu Zară.
Mehedinţi: Fonduri economisite la bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă din renegocierea contractelor Drobeta-Turnu Severin, 8 mar /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin a economisit suma de aproximativ 530.000 de lei începând cu luna ianuarie datorită renegocierii contractelor de prestări de servicii şi achiziţii de medicamente, materiale sanitare şi servicii.
Mehedinţi: Saloane cu regim hotelier la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Cinci saloane cu regim hotelier au fost amenajate în cadrul secţiilor de Neurologie şi Chirurgie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii, Roxana Bichiş.
Mehedinţi: Fonduri pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin va primi suma de două milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare.
Mehedinţi: Deficit de fonduri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte asigurarea fondurilor necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii medicale.
Mehedinţi: Stocuri suficiente pentru bolnavii cuprinşi în programul naţional de oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin a beneficiat pentru luna aprilie de aproximativ 300.000 lei alocaţi de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Mehedinţi pentru programul naţional de oncologie.