Cele mai citite
 


Program normal în majoritatea unităţilor sanitare clujene
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 14 aprilie /Agerpres/ - Cele mai multe dintre unităţile sanitare din Cluj-Napoca au avut program normal, marţi 7 aprilie, când s-a sărbătorit Ziua Mondială a Sănătăţii.

Potrivit Colegiului Medicilor, majoritatea unităţilor sanitare au decis ca de Ziua Mondială a Sănătăţii să lucreze potrivit programului unei zile obişnuite, asigurându-se asistenţa pacienţilor, iar evenimentul fiind marcat fără manifestări deosebite şi conform devizei "Salvăm vieţi: pregătim spitale pentru situaţii de urgenţă!".

Spitalul Militar, Institutul Inimii şi Institutul Oncologic a oferit, marţi 7 aprilie, servicii medicale potrivit programului unei zile normale de lucru.

Spitalul Municipal a lucrat după programul zilelor de sâmbătă şi duminică, iar laboratoarele au făcut analize numai pentru cazurile de urgenţă.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătăţii, din iniţiativa tinerilor social-democraţi clujeni, cetăţenii au putut să-şi măsoare tensiunea şi să doneze sânge în cortul special amenajat în acest scop. Acţiunea s-a încheiat, miercuri, 8 aprilie, la Centrul de Transfuzii Cluj, unde tinerii social-democraţi clujeni au donat sânge.

Mesajul Zilei Mondiale a Sănătăţii din 2009 "Salvăm vieţi: pregătim spitale pentru situaţii de urgenţă!"

Din 1950, anual, în întreaga lume, pe 7 aprilie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii. Cu acest prilej, Organizaţia Mondială a Sănătăţii aduce în atenţia opiniei publice câte un subiect considerat o problemă prioritară de sănătate publică. AGERPRES/(Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...
Cluj: Decanul FSEGA, operat de urgenţă după ce a căzut de pe o clădire Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a fost supus sâmbătă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale după ce a căzut în gol de pe o clădire.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...