Cele mai citite
 


Institutul Cantacuzino infirmă suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile în cazurile de la Tulcea
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că pe teritoriul României nu au fost confirmate până în prezent cazuri de meningită West Nile.
'Conform raportului transmis în această dimineaţă (luni - n.r.) de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino la Ministerul Sănătăţii, probele sosite de la Tulcea privind cele două persoane suspectate că ar fi infectate cu virusul West Nile sunt negative', se precizează în comunicatul de presă.
Doi bărbaţi, cu vârste de 18 şi, respectiv, 43 de ani, ambii din judeţul Tulcea, au fost internaţi la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct de la om la om.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România în anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997 autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent. În anul 2009, prin acest sistem au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire. AGERPRES.
La nivel european, în ultimii ani au fost confirmate cazuri de meningită West Nile în Italia, Ungaria, Franţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
AOAR: Finanţarea directă de către Ministerul Sănătăţii a producţiei de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este apreciabilă Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România /AOAR/ consideră că iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a finanţa direct producţia de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este una apreciabilă şi solicită, mai departe, claritate şi transparenţă în promovarea unei politici publice consistente în domeniul...
Brăila: Suspiciune de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat 39 de ani Un bărbat de 39 de ani din Brăila este suspect de infecţie cu virusul West Nile, iar probele au fost trimise spre investigare la Institutul Naţional Cantacuzino, după cum a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Brăila: Suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat din municipiu nu se confirmă Suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat din municipiul Brăila, în vârstă de 62 de ani, care se află internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, nu se confirmă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină...
MS: Institutul 'Cantacuzino' a infirmat prezenţa E.coli la al doilea copil decedat la "Marie Curie" Bucureşti, 16 feb /Agerpres / - Institutul Naţional "Cantacuzino" a infirmat prezenţa bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul "Marie Curie", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.
Tulcea: Proiect româno-ucrainean pentru monitorizarea virusului West Nile Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) din Tulcea intenţionează să realizeze un proiect pentru monitorizarea virusului West Nile şi în delta ucraineană.