Cele mai citite
 


Obezitatea la adolescentele americane diferă în funcţie de originea etnică (studiu)
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Colesterolul, Diabetul
 

Frecvenţa obezităţii în rândul adolescentelor afro-americane a crescut în ultimii zece ani, dar s-a stabilizat la hispanice şi a scăzut la adolescentele albe, arată un studiu publicat luni în Statele Unite, citat de AFP.

Cercetătorii au studiat datele sanitare de la peste 8 milioane de eleve între 8 ţi 17 ani ani, culese între 2001 şi 2008 în California. Studiul, apărut în revista 'Pediatrics', arată că adolescentele de culoare, hispanice şi indiene din America riscă de trei ori mai mult să fie supraponderale decât tinerele albe. Rata obezităţii în rândul adolescentelor albe este singura care a scăzut la nivelul din 2001, subliniază studiul, condus de Kristine Madsen de la departamentul de pediatrie al Universităţii California din San Francisco. Această rată a stagnat la tinerele de origine hispanică şi a crescut la afro-americane şi americanele-indiene. La ultimele, rata obezităţii a înregistrat cea mai mare creştere între 2001 şi 2005 şi n-a mai scăzut de atunci.

În ceea ce-i priveşte pe băieţi, rata obezităţii a scăzut sau s-a stabilizat la toate grupurile etnice. La adolescenţii albi, nivelul obezităţii a coborât la cel din 2001, după un vârf înregistrat în 2005.

Concluziile acestui studiu confirmă ceea ce alte studii recente demonstraseră: diferenţele ratei obezităţii în funcţie de originea etnică. Ele constituie un apel la aplicarea unor politici şi intervenţii destinate direct populaţiilor de mare risc, subliniază autorii, care solicită ca lupta împotriva obezităţii să beneficieze de aceleaşi mijloace ca cele pentru combaterea fumatului.

Potrivit autorităţilor sanitare, copiii supraponderali riscă să aibă probleme de sănătate, colesterol sau diabet şi riscă mai mult să devină obezi la maturitate şi chiar să moară prematur.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
Studiu MS: Copiii români sunt normoponderali Copiii români sunt normoponderali, prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural - sunt concluziile unui studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului...
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.
Eurodeputata Oana Antonescu cere recunoaşterea obezităţii ca boală cronică Eurodeputata Oana Antonescu (PPE) solicită forurilor UE ca obezitatea să fie declarată boală cronică la nivel european, pentru ca lupta pentru combaterea acesteia să poată avea eficienţa, anvergura şi suportul financiar necesare, informează un comunicat de presă.
Bisfenolul A este şi el vinovat de obezitatea copiilor americani Bisfenolul A, prezent îndeosebi în cutiile de conserve şi dozele de băuturi, ar creşte riscul greutăţii excesive şi al obezităţii la copii, arată un studiu desfăşurat în Statele Unite şi apărut marţi. Este primul studiu care dezvăluie o astfel de legătură, arată belga.be.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...