Cele mai citite
 


Pakistan: 3,5 milioane de copii riscă să se contamineze prin apă
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 3,5 milioane de copii din Pakistan sunt în pericol să contracteze boli transmisibile prin apă după inundaţiile care au devastat o parte a ţării şi au afectat circa 20 de milioane de persoane, a indicat luni un purtător de cuvânt al ONU, relatează AFP.
'Până la 3,5 milioane de copii sunt puternic expuşi riscului de maladii transmisibile prin apă, legate de diaree, precum dizenteria', a indicat Maurizio Giuliano, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Probleme Umanitare a Naţiunilor Unite (OCHA), evocând de asemenea riscurile de hepatită A şi E şi de febră tifoidă.

Maurizio Giuliano a mai precizat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se pregăteşte să ofere asistenţă câtorva zeci de mii de persoane, în cazul apariţiei holerei. 'OMS se pregăteşte să ajute până la 140.000 de persoane în caz de holeră, dar guvernul nu ne-a informat şi nici nu a confirmat vreun astfel de caz', a adăugat responsabilul ONU.

De asemenea, 6 milioane de copii din această ţară şi-au văzut viaţa bulversată de inundaţiile fără precedent din ultimele trei săptămâni, care au ras sate întregi. Pierduţi, orfani sau bolnavi, ei sunt victimele cele mai vulnerabile ale celei mai grave catastrofe naturale din istoria Pakistanului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane în întreaga lume Hepatita virală ucide anual 1,4 milioane de persoane şi afectează sute de mii de persoane în întreaga lume, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu câteva zile înainte de marcarea, duminică, a Zilei mondiale de luptă contra acestei maladii, transmite EFE.
În Siria se înmulţesc cazurile de febră tifoidă /OMS/ În Siria a apărut un focar de febră tifoidă, într-o regiune controlată de opoziţie, din cauză că oamenii au băut apă contaminată din fluviul Eufrat, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, transmite Reuters.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
OMS trage un semnal de alarmă în legătură cu o epidemie de hepatită Aproximativ o treime din toţi oamenii de pe Terra / circa 2 miliarde/ sunt infectaţi cu virusul care provoacă hepatita, boală de ficat care ucide aproximativ un milion de persoane anual, trage un semnal de alarmă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit Reuters.
Bacău: 20 de cazuri de hepatită A, înregistrate în localitatea Slobozia Nouă Un focar de hepatită acută virală de tip A, maladie cunoscută şi sub denumirea de 'boala mâinilor murdare', a fost înregistrat în satul Slobozia Nouă, din comuna băcăuană Stănişeşti.