Cele mai citite
 


Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
'Nu dorim ca bolnavii să sufere din cauză că nu sunt medicamente compensate sau gratuite. De aceea, am avut o serie de discuţii cu conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi am convenit să aşteptăm rectificarea bugetară', a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara, Constantin Cărăuşu.
Săptămâna trecută, farmaciştii hunedoreni anunţau că vor întrerupe, din 15 august, onorarea reţetelor cu medicamente compensate sau gratuite, din cauză că plăţile facturilor emise către Casa de Sănătate erau întârziate cu două luni, peste cele 210 zile, cât se negociase, iniţial.
Potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Hunedoara, Casa de Sănătate decontează farmaciştilor, luna aceasta, sumele aferente lunii noiembrie 2009.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara, Ovidiu Bîndea, afirma că instituţia pe care o reprezintă va plăti restanţele, conform contractului, imediat ce va fi efectuată rectificarea bugetară.
În judeţul Hunedoara funcţionează peste 120 de farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Hunedoara: Restanţele la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile Farmaciile din judeţul Hunedoara se confruntă cu o situaţie fără precedent, în care restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile.
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Suceava: Farmaciile din judeţ au primit bani pentru medicamente compensate Fondul pentru medicamente gratuite şi compensate al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a fost suplimentat.