Cele mai citite
 


Bazac: Guvernul va sprijini 7 persoane pentru transplant în străinătate
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat miercuri că Guvernul a decis acordarea de ajutoare pentru şapte persoane care urmează să fie supuse unor operaţii de transplant în străinătate.

''Am aprobat şapte hotărâri de guvern privind acordarea unor ajutoare pentru tratamente în străinătate. (...) Sunt cinci transplanturi medulare şi două pulmonare, pentru şapte pacienţi, dintre care patru sunt tineri'' - a spus Bazac.

El a precizat că valoarea totală pe care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii o alocă prin Fondul de solidaritate pentru tratamente în străinătate este de 619.000 de euro şi 176.000 de dolari.

''Aceste tratamente sunt lunare. Cred că este important pentru aceşti pacienţi, în special pentru cei tineri, pe care nu-i putem trata în România, să le acordăm o şansă să fie trataţi în străinătate'' - a apreciat ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Bănicioiu: Ministerul Sănătăţii acordă o atenţie deosebită susţinerii medicinei de transplant Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, salută marcarea Zilei Donatorului, miercuri, de către Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) şi Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi spune că acordă o atenţie deosebită pentru această activitate medicală.
Mai multe patologii vor fi tratate după Ghiduri terapeutice unitare Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, luni, că au fost introduse Ghidurile de sănătate unitare de investigare şi terapie pentru 10 dintre cele mai frecvente patologii.
Bazac: Programul de evaluare a stării de sănătate - un eşec Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, miercuri, că Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei este "un eşec".
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Ministerul Sănătăţii va primi asistenţă americană pentru acreditarea spitalelor Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, s-a întâlnit, miercuri, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, dna. Jeri Guthrie-Corn.