Cele mai citite
 


Maramureş: UPU Baia Mare intră în extindere şi reparaţii
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Baia Mare va fi renovată şi restructurată, lucrările finanţate de CJ Marmamureş fiind estimate la 1,8 milioane lei şi urmând să demareze în curând.
Odată cu reorganizarea Unităţii de Primire a Urgenţelor unde zilnic ajung peste 200 de pacienţi, secţia va fi supravegheată video, blocul de primiri urgenţe extins, iar spaţiul recompartimentat încât să ofere pacienţilor şi aparţinătorilor condiţii optime.
Dr. Sabin Nemeş-Bota, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a declarat, luni, pentru AGERPRES, că pentru o mai bună funcţionare a serviciului secţia de Urgenţă Pediatrie va fi mutată pe acelaşi nivel cu secţia de urgenţă, în locul acesteia urmând să se mute secţia Urgenţă Ginecologie. Toate cele trei secţii vor fi supravegheate printr-un circuit video închis .
Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare spune că este obligată să întreprindă aceste modificări pentru a evita aglomeraţia din secţia de primire a urgenţelor care în cele mai multe situaţii îngreunează activitatea medicilor.
'Conform proiectului, se vor crea de spaţii pentru personal, cât şi pentru activitatea cu pacienţii şi aparţinătorii acestora, spaţii largi şi luminoase, confortabile şi, implicit, condiţii optime de lucru pentru personalul medical, pacienţi şi aparţinători', a spus dr. Sabin Nemeş Bota.
Clădirea va fi extinsă pentru lărgirea spaţiului de primire, de unde se va ajunge direct în spaţiile de triaj şi spaţiile de terapie a cazurilor grave.
Dr. Sabin Nemeş Bota a arătat că vor fi spaţii pentru toate categoriile de personal, spaţii destinate SMURD, componenta activităţii de urgenţă, spaţii de şedinţă, mai multe toalete, cât şi spaţii administrative.
De altfel, întreg corpul de 11 etaje al Spitalului Judeţean Baia Mare va intra în toamna acestui an într-un amplu program de reparaţii capitale susţinut din bugetul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean Maramureş. Preşedintele CJ Maramureş, Mircea Man, a precizat, pentru AGERPRES, că reparaţiile capitale ale spitalului de urgenţă au fost estimate la aproximativ 17 milioane euro şi sunt prevăzute să dureze doi ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Grindă de susţinere căzută, montată la intrarea în UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă O grindă a copertinei desprinsă din pilonul de susţinere la intrare în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Baia Mare a fost montată, joi, de firma care se ocupă de modernizarea serviciului.
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: Noul spaţiu al UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, funcţional din 2013 Clădirea nouă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare ar putea intra în folosinţă abia anul viitor.