Cele mai citite
 


Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare îşi primesc salariile cu întârziere
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 136 de salariaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii, încă nu şi-au încasat lefurile pe luna iulie cu toate că luni 16 august, a fost zi de salariu.
Potrivit autorităţilor sanitare, s-a ajuns în această situaţie din cauză că SJU Vaslui nu a fost preluat nici până la această dată de către Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui.
'Încă nu au fost direcţionaţi banii către Direcţia de Sănătate Publică. Nici nu ştim când vor veni, fiindcă nu am primit niciun răspuns oficial de la minister', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Carmen Boghiţă, şef Birou Resurse Umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Cadrele de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul SJU Vaslui, afirmă că vor face în aşa fel încât activitatea să nu aibă de suferit din cauza întârzierilor salariale.
'Eu zic că problema se va remedia în scurt timp. Banii îi vom primi până la urmă. Că va dura o săptămână-două, dar sunt convinsă că ne vom încasa salariile. Deocamdată îmi văd de meserie, fiindcă la Urgenţe nu e joacă de copii. Nu este ceva unde te superi şi protestezi cât vrei, până când îţi vor da banii. Lucrurile vor reveni la normal', a declarat, Carmena Piseru, şeful UPU Vaslui.
Dintre salariaţii care nu şi-au încasat banii, 62 provin de la Unitatea de Primiri Urgenţe, 14 persoane sunt de la Serviciul de Medicină Legală, 13 de la Centrul de Sănătate Mentală, 10 persoane de la Dispensarul TBC, 2 angajaţi de la Medicina Sportivă şi 36 de medici rezidenţi.
Suma totală pentru salariile celor 136 de angajaţi este de 415.637 de lei. CJ Vaslui refuză preluarea SJU din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le are în prezent unitatea sanitară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Vaslui: Compartimetul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Huşi funcţionează la capacitate redusă Conducerea Spitalului Municipal Huşi a susţine că în prezent Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al unităţii funcţionează la capacitate redusă după ce medicul coordonator al secţiei şi-a dat demisia,în urma unei amenzi primite din partea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. Medicul specialist...
Vaslui: Spital recent reabilitat, dar fără autorizaţii ISU, în atenţia senatorul Nelu Tătaru Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a efectuat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o serie de verificări la Spitalul Municipal din Huşi, după ce senatorul liberal de Vaslui, Nelu Tătaru, a atras atenţia asupra faptului că unitatea sanitară, deşi recent modernizată şi reabilitată, nu a fost...
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...
Spitalele din judeţul Tulcea solicită 46 de rezidenţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat Ministerului Sănătăţii 46 de posturi la concursul naţional de rezidenţiat, posturile reprezentând circa 25% din numărul total al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).
Vaslui: Nouă candidaţi pentru posturile de rezidenţi din judeţ Un număr de nouă posturi de medici rezidenţi scoase la concurs de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui ar urma să fie ocupate după examenul de rezidenţiat de la sfârşitul acestei săptămâni.