Cele mai citite
 


Purtătorul de cuvânt al ISU: Incendiul de la maternitatea Giuleşti a fost stins, 11 copii au fost evacuaţi
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incendiul de la maternitatea Giuleşti a fost stins, luni seara, la scurt timp după producerea acestuia, iar 11 copii au fost evacuaţi, a declarat la faţa locului purtătorul de cuvânt al ISU, Anca Onofrei.
Potrivit acesteia, incendiul s-a produs în jurul orei 18,40, în urma unei explozii la Secţia de reanimare nou-născuţi.

'În momentul în care am ajuns ieşea foarte mult fum şi, când au ajuns echipele în clădire, au constatat un incendiu pe 20-30 de metri pătraţi cu flacără deschisă. S-a intervenit imediat, era vorba de etajul 2 - Secţia de reanimare unde erau născuţi prematuri. În momentul în care s-au împărţit, echipele s-au ocupat de evacuarea copiilor. Aceştia au fost evacuaţi în cele mai bune condiţii, pentru că au fost luaţi în incubatoare, fiind condiţii speciale', a precizat oficialul ISU.

Potrivit acestuia, copiii evacuaţi au transportaţi cu un etaj mai jos şi preluaţi imediat de cadrele medicale ale spitalului. Ulterior, medicii de la Spitalul Floreasca au intrat în colaborare permanentă cu paramedicii SMURD.

'Am trimis toate maşinile disponibile, pentru a transporta atât copiii evaluaţi până acum, cât şi o parte din gravidele aflate în travaliu. Este vorba de o situaţie specială deosebită. Este vorba despre câţiva copii transportaţi, dar nu putem da deocamdată detalii, pentru că starea copiilor nu este starea adultului. Deci paramedicii au fost nevoiţi să cheme medicii pentru evaluarea situaţiei. În acest salon (n.r. unde a avut loc explozia) nu erau şi mămicile, ci numai copiii în incubatoare', a precizat Anca Onofrei.

'Focul nu s-a extins absolut deloc, a fost stins imediat, dar prioritatea noastră era salvarea eventualelor victime. Nu putem evalua acum, copiii au fost transportaţi cu tot cu incubatoare mai jos', a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
UPDATE Incendiu la maternitatea Giuleşti Un incendiu puternic a izbucnit, luni seara, în jurul orelor 19,00, la maternitatea Giuleşti din Capitală.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.