Cele mai citite
 


Dr Barios Exista Liberul Arbitru?
marţi, 17 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Munca fara stres, Carti
 

Există Liberul Arbitru? În sfîrșit un Răspuns oferit de Dr. în Psihologie Clinică Alfred A Barrios Inventatorul Cardului de Control al Stresului

Extrase din articolul original, publicat cu autorizarea autorului:

Is There Free Will? Finally an Answer by Alfred A Barrios, PhD posted on 03 August 2010 at  The International Hypnosis Research Institute

Așa cum precizam în pagina web dedicată Sistemului Integrat de Vindecare , prin folosirea zilnică a Instrumentelor si cunostințelor oferite în cadrul Cursurilor Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radianta® - Real Reiki®, se asigură Transformarea și Iluminarea a Radiantului, obținând starea de Credință Înaltă și implicit o întărire a Liberului Arbitru al acestuia. În acest mod aceste Instrumente pot fi Integrate Sinergic cu Hipnoterapia și celelalte Proceduri, Tratamente și Intervenții Medicale Alopate sau Traditionale. Mai multe detalii Detalii în paginile web despre Medicina Integrativă și KI-OM-LOGIA.

Există Liberul Arbitru? În sfîrșit un Răspuns

oferit de Dr. în Psihologie Clinică Alfred A Barrios

Inventatorul Cardului de Control al Stresului

 

 

Extrase din articolul original, publicat cu autorizarea autorului:

Is There Free Will? Finally an Answer

by Alfred A Barrios, PhD

posted on 03 August 2010 at  The International Hypnosis Research Institute

 

 Întrebarea dacă Omul are sau nu are Liberul Arbitru

a fost dezbătută de-a lungul secolelor de unele dintre cele mai mari minţi, dar nu a fost dat niciodată un raspuns pe depline mulțumitor:

 • Pe cei ce cred ca Omul are Liberul Arbitru, îi numesc idealiști, care spun că, desigur, avem Liberul Arbitru; putem controla propriul nostru destin, putem alege între mizerie și de fericire.

 • Apoi, există realiștii care ne prezintă  toate persoanele mizerabile din lume și care se întreabă de ce aceste persoane au ales liber să fie nefericiți? 


Avem 4 întrebări suplimentare:

 • Avem cu adevărat Liberul Arbitru?
 • Avem cu adevărat controlul asupra propriului destin?
 • Putem să ne schimbăm comportamentele noastre dacă vedem că ele sunt dăunătoare pentru noi?
 • Sau este ceva prestabilit și de neschimbat?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, va trebuii mai întâi să definim în mod corespunzător termini noștri.
Deșii există în prezent multe definiții ale Liberului Arbitru, cred că cea mai corectă definiție este următoarea:
 

Liberul Arbitru este capacitatea noastră de a controla partea noastră automată, comportamentul nostru subconștient, prin Puterea suficient de Concentrată a Gândurilor noastre.

 

Prin Puterea Concentrată a Gândului eu înțeleg capacitatea de a bloca interferențele oricărui comportament sau gând negativ, care ar tinde să contrazică acțiunea sau schimbarea în care dorim să ne implicăm conștienți.

 

Dacă analizăm cu atenție vom descoperii că, comportamentul la majoritatea oamenilor are un caracter automat bazat pe obiceiuri, atitudini și convingeri ce au fost atât de profund programate dea lungul anilor și sunt atât de automate încât sunt destul de greu de schimbat. În acest sens putem spune că mulți oameni sunt guvernați  ca niște automate și sunt sclavi ai acestor Comportamente Automate Subconștiente.

 

Cuvântul Subconștient trebuie deosebit de cuvântul Inconștient aici:

 • Eu definesc Subconștientul ca un comportament care a fost atât de profund programat încât să apară în mod automat, de sub conștiența și adesea dincolo de controlul conștient.

 • Inconștientul poate fi definit ca engrame sau memorii de dincolo de readucerea aminte conștientă.

 

Din această definiție a Liberului Arbitru noi putem vedea că răspunsul la întrebarea dacă există Liber Arbitru sau nu:

 • Toți oameni au un Liber Arbitru POTENȚIAL, deoarece toții oamenii au capacitatea de a intra în această stare de Gândire Concentrată și, astfel au POTENȚIALUL de a se auto-reprograma la dorință (abilitate care diferențiază oamenii de restul regnului animal), dar nu toată lumea a învățat cum să facă acest lucru.

 • Oamenii se diferențiază între ei prin cantitatea de Liber Arbitru pe care o au..

Cu toate acestea, există o modalitate de a realiza această stare de Gândire Concentrată și care este realizată  prin dezvoltarea unei stări de Credință în rezultatul sau schimbarea pe care încercați să o programați; căci eu definesc Credința ca un gând ce exclude orice ce ar contrazice acest gând.


Sau un alt mod de a spune: o stare de Credință  Înaltă include un set inhibitoriu puternic care poate suprima programele negative existente, pe care încercați să le înlocuiți prin auto-reprogramare, suficient de a le păstra imune la  interferența cu acestea.

 

Acesta este motivul pentru care Hipnoza este un astfel de instrument puternic de a facilita schimbarea, deoarece eu am definit Hipnoza ( așa cum a făcuto și BF Skiner) ca o stare de Credință Înaltă. Această afirmație este susținută de dovezile care arată că Hipnoza este cea mai eficientă formă de Psihoterapie.


Eu invit cititorii să revadă literatura prezentată de mine în articolul Hipnoterapia o nouă apreciere . Cercetările au arătat că rata de succes pentru Hipnoterapie era de 93%, după o medie de 6 sesiuni, aceasta în comparație cu 72% după o medie de 22 sesiuni de Terapie Comportamentală și 38% după o medie de 600 seiuni de Psihanaliza.

 

Acesta este , de asemenea , unul din motivele pentru care Religia este atât de adânc înrădăcinată în inimile multora, deoarece Religia este o altă formă de Credință Înaltă.

 

Acest lucrare explică și Efectul Placebo în Medicina Alopată sau Alternativă, și rolul jucat de Psihoterapie în facilitarea schimbărilor pozitive în om, deoarece Efectul Placebo se bazează pe Puterea Credinței.

 

Cei dintre dumneavoastră ce sunteți adepții determinismului, nu trebuie să simțiți că această abordare va contrazice credințele dumneavoastră - dacă definiți determinismul în termenii Legilor Naturii în loc de opusul Liberului Arbitru așa cum unii o fac.
Opusul Liberului Arbitru este Fatalismul. Dacă void credeți că viața voastră este prestabilită sau predestinată și că nu se poate schimba nimic de la aceste predestinări, atunci sunteți Fataliști și nu credeți în Liberul Arbitru.

 

Noi ar trebuii să facem o clară difernță între termenii Credința Înaltă și Credințe:

 •  Când mă refer la puterea Credinței Înalte, eu mă refer la puterea gândului concentrat (neperturbat).

 •  Când mă refer la Credințe sau convingeri, eu mă refer la atitudini, idei sau moduri specifice de a vede realitatea pe care ar putea să le aibă o persoană.

Este de asemenea important să facem diferența dintre conceptele de Credință și Convingeri: Credința eu o definesc ca o formă ghidată sau directată (regizată) de Convingere.
 
Și îmi pace să subliniez faptul că nu este suficientă doar Credința pentru o schimbare pozitivă.

 

Dacă Credința este directată spre o direcție negativă, ea poate fi dăunătoare și periculoasă.

 

În sfârșit, în ceea ce privește modul în care gândurile (discursul) pot afecta direct reacțiile omului, eu mă refer la scrierile lui Pavlov despre puterea discursului ( numit și discurs interior de către Pavlovieni, care se referă la gândurile noastre) de a afecta ființa umană:
Evident pentru om discursul asigură stimuli condiționați, care sunt la fel de reali ca alți stimuli... Discursul (gândurile sau temerile noastre),  pe baza întregii vieți a adultului de până atunci, este conectat cu toți ceilalți stimuli interni și externi care pot ajunge la cortex, semnalizînd alături de aceștia și uneori înlocuiindui total pe ei, declanșând toate acele reacții ale organismului care în mod normal sunt determinate de stimulii reali.

 

Toate articolele și citatele de mai sus pot fi consultate în Secțiunea  Dr. Barrios Articles al sitului meu
 , inclusiv teoria mea  despre Hipnoză. Vedeți în mod special articolele:

 

Comentarii Dumitru LAZIA:

 

Mecanismele Moleculare ale Efectelor Stresului Interpretat generat de Stilul de Viaţă, Credinţele, Efectul PLACEBO, Prejudecăţile si Sentimentele noastre de Pericol sunt prezentate de Dr. in Biologie Celulara Brouce LIPTON:

http://www.brucelipton.com

 

in Conferinţa The New Biology - Where Mind and Matter Meet tradusa in Romana:

Part 1 http://video.google.com/videoplay?docid=-4187235187071578011&hl=en

Part 2 http://video.google.com/videoplay?docid=6322503899738869532&hl=en

Recent a apărut la Editura For You lucrarea Dr. Bruce LIPTON BIOLOGIA CREDINŢEI pe care o puteţi comanda si de pe Internet prin Librăriile OnLine


Mai multe detalii în pagina web despre Biologia Credinței.


Așa cum precizam în pagina web dedicată Sistemului Integrat de Vindecare , prin folosirea zilnică a Instrumentelor si cunostințelor oferite în cadrul Cursurilor Management Activ al Stresului folosind Tehnica Radianta® - Real Reiki®, se asigură Transformarea și Iluminarea a Radiantului, obținând starea de Credință Înaltă și implicit o întărire a Liberului Arbitru al acestuia. În acest mod aceste Instrumente pot fi Integrate Sinergic cu Hipnoterapia și celelalte Proceduri, Tratamente și Intervenții Medicale Alopate sau Traditionale:

 

Sistemul de Vindecare Spirituală:

 

Doamna Ph. Dr. Barbara Ray precizeaza:

 

Tehnica Radiantă®- Real Reiki®  face parte din categoria Ştiinţelor Iniţiatice Universale (din care fac parte şi toate marile Religii ale umanităţii), toate având acelaşi obiectiv: Accesarea Energiei Universale direct (fără intermediari) folosind însă fiecare câte un set diferit de instrumente de Acces numite Simboluri Universale.

 

Aşa cum preciza şi Dr. Elliott Dacher, Tehnica Radiantă® are toate caracteristicile Vindecărilor Spirituale:

- Tehnica Radiantă® este o Ştiinţă Iniţiatică a Luminii Interioare. Prin  folosirea zilnică a Tehnicii Radiante®, accesăm Energia Spirituală Universală (Radianţa Interioară numită în religia creştină Lumina Divină) din profunzimile fiinţei noastre, devenim conştienţi şi accesăm Planurile Interioare printr-un proces continuu de ILUMINARE. Prin Radianţa Interioară accesată din Sursa de Lumină Interioară (Sursa de Radianţă Interioară), ne expandăm capacitatea de reintegrare armonioasă la toate nivelele existenţei noastre şi începem procesul de TREZIRE le Eul Interior. În acelaşi timp Radianţa Interioară sprijină procesul de TRANSFORMARE (creştere personală) în interdependenţă cu Conştientizarea Profundă şi participarea întregii noastre fiinţe ( cu cele 7 Planuri).

- Folosirea ei se face Intuitiv şi în stare Contemplativă (fără concentrare, vizualizare sau control mental);


 

- Procesul de Vindecare al Tehnicii Radiante® este reintegrarea în armonie a organelor în corpul fizic, a corpului fizic cu celelalte 6 corpuri sau planuri (emoţional, mental concret, Mental Intuitiv, Sufletesc, Conştienţă Transcendentă Expandată şi Trezire Spirituală), a fiinţei umane în comunitate şi a omenirii cu celelalte regnuri animale, cu plantele şi cu celelalte forme manifeste de pe pământ şi din întregul univers. 

- Procesul este de a unifica părţile componente ale fiecărei forme manifeste într-un tot armonios şi apoi toate formele manifeste într-un univers în armonie;


 

- Instrumentele Tehnicii Radiante® pentru Iniţiere, Accesarea Radianţei Interioare, Directare şi Cocreere sunt Simbolurile Universale, iar însuşirea Tehnicii Radiante® se face prin Iniţieri(Activări) şi Instruire

- Resursa folosită pentru Accesare, Directare, Cocreere şi Iniţiere este Conştiinţa Universală numită în Tehnica Radiantă® Sursa de Radianţă Interioară, Sursa de Energie Nemanifestă (omniprezentă, omnipotentă, omniinteligentă şi accesibilă prin interiorul vibratoriu al fiecăruia dintre noi) a întregului univers.  

 

Obiectivul folosirii zilnice al Tehnicii Radiante® este atingerea unei Stări de Sănătate Optimă caracterizată de  Serenitate (a fi fericit indiferent de situaţia în care te afli) însoţită de lipsa senzaţiilor de disconfort şi în Armonie cu propria persoană şi cu toate formele manifestă din jurul tău.


- Scopul final al folosirii Tehnicii Radiante® este ILUMINAREA, prin Creştere Personală şi TREZIRE Spirituală.


 

Mai multe detalii Detalii în paginile web despre Medicina Integrativă și KI-OM-LOGIA.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clasele expandate În aceasta pagină vă oferim linkurile către prezentările făcute de noi în cadrul claselor expandate din perioada 1993 - 2014. Ele vă pot ajuta să înțelegeți modul în care puteți folosii Tehnica Radiantă® prentru prevenirea, încetinirea și remisia diferitelor afecțiuni generate de stres.
Dr Lipton - Sa megem catre LUMINA si KI-OM-LOGIA Constatările și recomandarile, pentru această perioadă de criză, făcute de catre Dr. Bruce LIPTON în mesajul din 10 Februarie 2011 cu titlul Să mergem spre Lumină. Completăm aceste constatări și recomandări cu instrumentele si soluțiile practice oferite de noi în cadrul cursurilor de Management Activ...
Remisie Miastenia Gravis si Timus Tumoral in 7 luni Experiența Radiantă a unui student și a mamei luni, care în numai 7 luni au reușit, prin folosirea Tehnicii Radiante(TM), să sprijine procesul de autovimdecaare în sinergie cu intervenția chirurgicală și tratamentele medicale. Această experiență confirmă eficiența economică și eficacitatea clinică...
Strategia OMS Sanatate pentru Toti in Secolul 21 Politica Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru următorii 20 de ani, în vederea asigurării condiţiilor necesare tuturor oamenilor de a Obţine şi Menţine cel mai înalt nivel posibil de Sănătate pe toată Viaţa. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantã® - Real Reiki® oferă...
28 ani de Experiență in folosirea Tehnici Radiante® Pe 22 August 1982, Dumitru LAZIA, absolvea Cursul de Gradul 1 Reiki in orașul Minneapolis din Statele Unite ale Americii. Prezentăm experiența a 28 de ani de folosire a Tehnicii Radiante® - Real Reiki® în România. După absolvirea, Cursurilor de Tehnică Radiantă® - Real Reiki® Gradul 3B Instructor pentru...
R4 Dieta Vegetariana si Sanatatea Dieta Vegetariană se integreaza cu Tehnica Radiantă® conform celor 4R (R1-Folosirea Radianței Interioare, R2-Răspunderea Personală, R3-Rețeaua de Suport, R4-Resursele Naturale de calitate și cit mai diversificate) din strategia noastră de Management Activ al Stresulu folosind Tehnica Radianta®. Pentru...