Cele mai citite
 


Holera a făcut 87 de morţi în nordul Nigeriei
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de holeră a făcut în două state din nordul Nigeriei 87 de morţi într-o lună şi 1.315 persoane au fost infectate, potrivit serviciilor de sănătate contactate de AFP luni.
Statul Baushi a înregistrat 47 de morţi şi 1.200 de cazuri într-o lună, a indicat comisarul său pentru sănătate Mohammed Yahaya Jalem.

Aceste cazuri se adaugă celor înregistrate în statul Borno, al cărui comisar pentru sănătate a anunţat la 12 august 40 de morţi şi 115 bolnavi.

Jalem a atribuit această epidemie condiţiilor sanitare precare şi contaminării unor puţuri.

Holera este o boală ce se transmite prin apă dar şi prin alimente, dacă ele au fost în contact cu ape uzate. După o scurtă perioadă de incubaţie, ea provoacă diaree şi vărsături, apoi o deshidratare ce poate fi fatală în lipsa tratamentelor.

Peste 260 de persoane au murit de holeră în nordul Nigeriei în ultimul trimestru 2009.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Kenya: Cel puţin 10 morţi de holeră în cea mai mare tabără de refugiaţi din lume (ONU) Cel puţin 10 somalezi au murit de holeră şi alţi 1.000 s-au îmbolnăvit în tabăra de refugiaţi Dadaab, cea mai mare din lume, situată în nord-estul Kenyei, a anunţat sâmbătă Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.
40 de morţi de holeră în Nigeria O epidemie de holeră a provocat moartea a 40 de persoane săptămâna trecută în nordul Nigeriei, a declarat joi un responsabil local, citat de AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Tanzania: 74 de morţi şi circa 5.000 de persoane contaminate (OMS) Tanzania se confruntă cu o epidemie de holeră de mare amploare, 74 de persoane au decedat şi aproximativ 5.000 de cazuri au fost confirmate până în prezent, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.