Cele mai citite
 


O echipă medicală americană a vizitat un prizonier american în Coreea de Nord
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un responsabil consular american şi doi medici au vizitat un american ce efectuează o pedeapsă de opt ani de muncă forţată în Coreea de Nord pentru a fi intrat ilegal pe teritoriul nord-coreean, a anunţat luni diplomaţia americană.
'Noi am cerut permisiunea de a-i face o vizită lui /Aijalon/ Gomes. Guvernul nord-coreean a acceptat această cerere', a declarat Philip Crowley, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Crowley a adăugat că un interpret i-a însoţit pe responsabilul consular şi pe medici în timpul acestei vizite efectuate 'într-un spital'.

Potrivit purtătorului de cuvânt, vizita a avut loc între 9 şi 11 august.

'Această vizită a fost motivată prin îngrijorările noastre asupra sănătăţii lui Gomes', a notat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Aijalon Gomes, un fost profesor de engleză cunoscut pentru credinţa sa creştină, a fost arestat în ianuarie şi condamnat în aprilie. El a trecut frontiera nord-coreeană la o lună după misionarul american Robert Park, care a traversat un râu îngheţat în ziua de Crăciun şi al cărui exemplu el l-ar fi urmat. Park a fost eliberat în februarie fără niciun proces, aminteşte AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Izolarea Coreii de Nord provoacă suferinţe (emisar american) Statele Unite ale Americii depun eforturi susţinute pentru a sparge "blocada informaţională" care îi permite Phenianului să ascundă presei şi restului lumii cazurile de încălcare a drepturilor omului produse în interiorul ţării comuniste, a declarat joi, la Seul, emisarul special american pentru drepturile...
Coreea de Nord confirmă prezenţa virusului gripei aviare la o fermă din Phenian Coreea de Nord a confirmat marţi că a descoperit virusul gripei aviare H5N1 la păsările dintr-o crescătorie din capitala ţării şi susţine că a luat măsuri de prevenire a extinderii a contagiunii, relatează agenţia EFE, citând agenţia oficială KCNA.
Coreea de Nord refuză intrarea unui cameraman spaniol de teama Ebola Coreea de Nord a refuzat intrarea pe teritoriul ei a unui cameraman spaniol pentru o călătorie în interes de serviciu de teama Ebola, a anunţat luni organizatorul olandez al acestei deplasări.
Coreea de Nord: Sancţiunile afectează finanţarea ajutorului umanitar, avertizează ONU Sancţiunile internaţionale impuse Coreii de Nord au 'un impact negativ' asupra finanţării operaţiunilor umanitare din această ţară, au subliniat cinci agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, într-un apel comun, transmite France Presse.
Coreea de Nord, interesată să atragă mai mulţi turişti europeni Coreea de Nord intenţionează să atragă mai mulţi turişti din Europa în contextul în care regimul comunist de la Phenian încearcă să obţină mai multă valută în contextul sancţiunilor internaţionale ce afectează ţara, relatează DPA.
Ebola: Coreea de Nord va interzice accesul turiştilor străini Coreea de Nord va interzice începând de vineri intrarea străinilor aflaţi în excursii din cauza îngrijorării legate de extinderea epidemiei de Ebola, au declarat tour-operatori citaţi de Reuters.