Cele mai citite
 


Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.
Nou-născutul decedat marţi era unul din cei patru intubaţi şi cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului, potrivit televiziunilor de ştiri.
Alţi patru bebeluşi aduşi la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu prezintă arsuri pe 30, 40 şi 50 la sută din suprafaţa corpului, iar în proporţie de 15 la sută au arsuri de căi respiratorii superioare.
Trei nou-născuţi au decedat luni seară în urma incendiului izbucnit la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti şi opt bebeluşi au fost evacuaţi cu arsuri medii şi grave la Spitalul Grigore Alexandrescu, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
În urma exploziei de la maternitatea Giuleşti, au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei, a anunţat luni noapte, într-o declaraţie de presă, dr. Bogdan Opriţă, coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.
La rândul său, viceprimarul Bucureştiului Victor Iovici a declarat că nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.
O explozie urmată de un incendiu s-a produs, luni seară, în jurul orei locale 18,40, la Secţia de reanimare nou-născuţi din cadrul maternităţii Giuleşti.
'În momentul în care am ajuns ieşea foarte mult fum şi, când au ajuns echipele în clădire, au constatat un incendiu pe 20-30 de metri pătraţi cu flacără deschisă. S-a intervenit imediat, era vorba de etajul 2 - Secţia de reanimare unde erau născuţi prematuri', a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Anca Onofrei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu (PNL) vor o comisie parlamentară de anchetă pentru incendiului de la Maternitatea Giuleşti Deputaţii PNL Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu au decis să demareze demersurile pentru înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă care să stabilească cauzele şi responsabilităţile 'tragediei' de la Maternitatea Giuleşti, 'astfel încât un eveniment asemănător să nu mai poată avea loc', se arată într-un...
Incendii, explozii produse în spitale, unităţi farmaceutice - cronologie 2010-2015 Un incendiu de proporţii s-a produs joi, 19 noiembrie, la un spital din oraşul Simeria, judeţul Hunedoara. Potrivit primarului oraşului, Emil Râsteiu, incendiul s-a manifestat la etajul unu al clădirii spitalului. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate
Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat...
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.