Cele mai citite
 


Consumul unor cantităţi mici de ciocolată amăruie poate scădea riscul de stop cardiac
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Femeile care consumă o cantitate mică de ciocolată amăruie prezintă un risc scăzut de stop cardiac, arată un studiu recent, preluat de agenţia Xinhua.

Pentru a stabili legătura dintre ciocolata amăruie şi stopul cardiac, cercetători de la Harvard Medical School au studiat felul în care consumă ciocolată 31 823 de suedeze, cu vârste cuprinse între 48 şi 83 de ani, timp de nouă ani.

Cercetările au arătat că femeile care mănâncă între 20 şi 30 de grame de ciocolată pe lună prezintă un risc de stop cardiac cu 32% mai mic decât femeile care nu mănâncă regulat ciocolată neagră. Totuşi, dacă femeile consumă prea multă ciocolată neagră (20-25 grame pe săptămână), efectul pozitiv dispare, conform studiului apărut în numărul din august al publicaţiei 'Circulation: Heart Failure'. Altfel spus, consumul a peste 30 grame de ciocolată amăruie pe săptămână poate duce la creşterea riscului de stop cardiac cu 23%, mai arată studiul.

'La femei cel puţin, consumul de ciocolată pare să se asocieze cu o scădere a riscului de stop cardiac, însă efectul pozitiv poare fi observat doar în cazul unui consum relativ mic', afirmă dr Murray Mittleman, unul din autorii studiului. 'La cantităţi mai mari, beneficiul dispare sau paote avea chiar efecte negative', adaugă el.

Cu cât ciocolata conţine mai multă cacao, cu atât mai bine. Conţinutul de cacao din ciocolata consumată de femeile pe care s-a realizat studiul a fost de circa 30%, în timp ce, cel puţin în Statele Unite, ciocolata amăruie are doar 15% cacao.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pentru a pierde în greutate, mâncaţi ciocolată neagră, dar cu moderaţie (studiu) Un nou studiu american scoate în evidenţă valenţe noi ale ciocolatei negre, care, consumată cu moderaţie ca parte a unui stil de viaţă sănătos, poate duce la reducerea indicelui de masă corporală, relatează AFP.
Puţină ciocolată neagră poate fi benefică pentru sănătate, dar nu şi pentru siluetă, susţin nutrioniştii Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare şi al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriţie Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie...
Ciocolata ar putea fi asociată cu un risc cardiovascular mai mic (studiu) Consumul de ciocolată ar putea fi "asociat" cu un risc redus de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor britanici de la Universitatea din Aberdeen care totuşi nu oferă nicio dovadă a unei legături directe între cacao şi bunăstarea arterelor, scrie AFP.
Ouăle de ciocolată sunt bune pentru sănătate (studiu) Ouăle de ciocolată de Paşte sunt bune pentru sănătate, arată un studiu medical german, care spune că puţină ciocolată mâncată în fiecare zi, de preferinţă neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale şi a riscului de boli cardiace, relatează AFP.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Ciocolata neagră - beneficiu sau scuză? În ciocolată există o cantitate mare de cacao şi aceasta este bogată într-o serie de substanţe numite flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Ciocolata neagră combate tusea mai eficient decât codeina Ciocolata neagră combate eficient tusea obişnuită, susţine o echipă de experţi britanici, potrivit cărora compuşii din cacao diminuează simptomele tusei acute sau cronice, în urma unui studiu care a inclus 300 de voluntari din 13 clinici, relatează The Daily Mail.