Cele mai citite
 


Practicarea meditaţiei chinezeşti este benefică pentru creier (studiu)
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Unsprezece ore de practicare a unei tehnici de meditaţie bazate pe medicina tradiţională chineză permit ameliorarea funcţionării creierului, arată un studiu publicat luni în Statele Unite şi preluat de AFP.

Tehnica numită 'gimnastica integrată a corpului şi spiritului' (IBMT - integrative body-mind training) ameliorează conexiunile cerbrale, impulsionând funcţionarea unei zone a creierului care ajută omul să-şi adapteze comportamentul în funcţie de ceea ce doreşte să realizeze, explică autorii studiului apărut în Analele Academiei Americane de Ştiinţe.

IBMT a fost adaptat din medicina chineză tradiţională în anii 1990 în China, unde este practicată de mii de persoane, fiind predată în prezent studenţilor de la Universitatea din Oregon (nord-vestul Statelor Unite).

Studiul s-a desfăşurat pe 45 de studenţi, 28 de bărbaţi şi 17 femei, dintre care 22 au urmat un antrenant cu tehnica IBMT, iar 23 au reprezentat grupul de control. Cercetătorii au utilizat tehnici de imagistică cu rezonanţă magnetică pentru observarea fibrelor care leagă diferite zone ale creierului, înainte şi după o repriză de tehnică de meditaţie. S-au observat schimbări în conexiunile cerebrale după şase ore de practicare a IBMT, efectele fiind nete după 12 ore de exerciţii, arată cercetătorii. Ei au adăugat că nu s-a observat nicio modificare la grupul de control, care n-a practicat IBMT. Schimbările au fost mai evidente într-o zonă cerebrală numită circumvoluţie cingulară anterioară, răspunzătoare de emoţii şi comportament.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile cu migrene cronice nu prezintă un declin mental mai pronunţat decât celalalte (studiu) Femeile care suferă de migrene nu par a prezenta o degradare mai accentuată a capacităţilor mentale decât celelalte, arată un studiu apărut în 'Journal of the American Medical Association' (JAMA), menţionat de AFP.
DEMONSTRAT! Meditatia reface materia cenusie a creierului De-a lungul timpului au aparut numeroase studii care confirma beneficiile meditatiei asupra creierului. Ultimul vine chiar de la Universitatea Harvard, acolo unde cercetatorii au descoperit ca meditatia reconstruieste materia gri in doar 8 saptamani.
Grăsimile din zona abdomenului, periculoase pentru sănătate şi inestetice Rezultatele unui nou studiu, măsurate cu echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie, arată că administrarea capsulelor alli? (orlistat 60 mg), în asociere cu un regim alimentar hipocaloric cu un conţinut redus de lipide, poate conduce atât la reducerea semnificativă a greutăţii...
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Copiii autişti au mai mulţi neuroni şi un creier mai dezvoltat (studiu) Copiii autişti au mai mulţi neuroni şi un creier mai dezvoltat decât cei care nu suferă de acest sindrom cu origini necunoscute, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.
Piloţii care zboară la altitudini mari au un risc crescut de leziuni cerebrale Piloţii care zboară des la înălţimi mari au un risc crescut de leziuni cerebrale, relevă un studiu publicat luni în revista americană Neurology, relatează AFP.