Cele mai citite
 


Mehedinţi: Doar 164 din 582 de unităţi de învăţământ, autorizate sanitar
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 418 unităţi şcolare din cele 582 existente în judeţul Mehedinţi nu dispun de autorizaţii sanitare de funcţionare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Romaniţa Ionovici.
Potrivit sursei citate, din cele 129 de unităţi de învăţământ aflate în mediul urban, 31 nu au obţinut încă autorizaţia sanitară, iar din cele 453 din mediul rural, 387 încă nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar.
'Conducerile respectivelor instituţii au obligaţia până la 1 septembrie să demareze procedurile de autorizare sanitară şi să depună documentaţia legală. Unităţile şcolare, pentru a intra în legalitate, trebuie să îndeplinească unele condiţii minime impuse de legislaţia în vigoare, cum ar fi asigurarea apei potabile şi de canalizare şi amenajarea grupurilor sanitare', a precizat Ionovici.
În opinia acesteia, la începutul noului an şcolar situaţia va fi cu totul alta întrucât în majoritatea unităţilor de învăţământ se derulează proiecte de reabilitare cu fonduri europene.
'Chiar dacă există unităţi de învăţământ în localităţi fără alimentare cu apă potabilă, dar au amenajate bazine de apă şi fose septice corespunzătoare, ele vor putea fi autorizate', a concluzionat Ionovici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Peste 60% dintre unităţile şcolare nu deţin autorizaţii sanitare de funcţionare Din numărul total de 235 de unităţi şcolare din judeţul Mehedinţi, 145, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din acesta, nu au autorizaţii sanitare de funcţionare din cauza neasigurării condiţiilor obligatorii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean...
Mehedinţi: Doar 63% dintre unităţile de învăţământ dispun de autorizaţii sanitare de funcţionare Doar 63% din cele 228 de unităţi şcolare preuniversitare din judeţul Mehedinţi au obţinut autorizaţii sanitare de funcţionare, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi, Cristinel Degeratu.
Mehedinţi: Peste o sută de unităţi şcolare fără autorizaţie de funcţionare Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ nu dispun de autorizaţii de funcţionare, a declarat luni pentru AGERPRES inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.
Caraş-Severin: Aproape 60 de unităţi de învăţământ, fără autorizaţii sanitare Aproape 60 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin vor începe şi în acest an şcoala fără a deţine autorizaţii sanitare de funcţionare.
Mehedinţi: Unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a autorizat sanitar pentru anul şcolar 2016-2017 un număr de 161 (91,47%) unităţi de învăţământ din mediul urban şi 124 (35,22%) din mediul rural, a declarat directorul instituţiei, Miruna Constantin.
Mehedinţi: DSP a demarat o acţiune de monitorizare a calităţii apei potabile din judeţ Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat, miercuri, o acţiune de verificare a parametrilor calităţii apei din sistemele centralizate de alimentare cu apă şi a fântânilor din mediul rural.