Cele mai citite
 


Directorul Maternităţii Giuleşti: Cine va fi de vină va răspunde
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Bogdan Marinescu, directorul Maternităţii Giuleşti, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vinovatul de producerea incendiului va răspunde, precizând că, până la finalizarea anchetei, 'nu-şi ia mâna de pe corabia lui'.
'Sunt un om cu responsabilitate. Cine a fost de vină va răspunde. Dacă e vorba de mine, voi răspunde', a afirmat directorul Maternităţii Giuleşti.
El a precizat că, în prezent, se derulează o anchetă internă şi că tot personalul care a fost de serviciu cu o zi în urmă dă declaraţii.
'În urma anchetei interne, vom hotărî ce măsuri vom lua', a mai spus Bogdan Marinescu.

Directorul instituţiei a subliniat că maternitatea îşi va putea relua activitatea numai după ce va prezenta deplină siguranţă, susţinând că ar fi posibil ca activitatea în ambulatoriu să continue.
Cât despre momentul producerii tragediei, Bogdan Marinescu a menţionat că o asistentă de sală a apelat serviciul 112, după care medicul de gardă, Ionuţ Ion, care se afla la un etaj inferior, a apelat acelaşi serviciu şi a încercat cu extinctorul să stingă incendiul.
Directorul unităţii spitaliceşti a mai spus că, în prezent, spitalul are un deficit de 34 de posturi vacante, atât medici, cât şi asistente, iar în Secţia de Terapie Intensivă se lucrează cu medici din afara clinicii.
Referindu-se la instalaţiile de aer condiţionat, directorul maternităţii a arătat că acestea sunt necesare într-o astfel de unitate şi că la momentul izbucnirii incendiului existau peste 50 de aparate de acest gen în funcţiune.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti - urmărită penal Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti, săptămâna trecută, în timpul tragediei în care au murit cinci bebeluşi, a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta şefă de la ATI - Spitalul de Arşi, audiată de poliţişti Asistenta şefă de la secţia de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi este audiată, vineri, de poliţiştii Serviciului Omoruri.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...