Cele mai citite
 


Spitalul Grigore Alexandrescu: Unul dintre bebeluşi în stare gravă, ceilalţi şase stabili
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi dintre bebeluşii internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti sunt intubaţi, unul într-o stare foarte gravă, restul de şase fiind stabili în acest moment, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul medical al unităţii sanitare, Radu Bălănescu.
La Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală au fost transportaţi, luni seară, opt nou-născuţi prematur, în stare extrem de gravă, dintre care trei intubaţi, a amintit Bălănescu, adăugând că micuţii aveau arsuri pe 40 - 80% din suprafaţa corpului şi ale căilor respiratorii.
Unul dintre cei opt a murit în cursul nopţii de luni spre marţi, el suferind un stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi resuscitat, în condiţiile în care mai fusese făcută o intervenţie similară la maternitatea Giuleşti.

Potrivit dr. Bălănescu, micuţul avea o malformaţie de cord congenitală.
El a apreciat modul de coordonare al întregii activităţi şi a precizat că Spitalul 'Grigore Alexandrescu' are tot ceea ce trebuie pentru îngrijirea nou-născuţilor aduşi de la Maternitatea Giuleşti spunând că, în cazul în care va mai fi nevoie de ceva, problemele se vor rezolva.

Radu Bălănescu a precizat că directorul Spitalului 'Grigore Alexandrescu', Dan Enescu, se va întoarce din concediu pentru a ajuta la tratarea celor şapte nou-născuţi.
Prezent la conferinţa de presă, viceprimarul Capitalei Victor Iovici a afirmat că municipiul Bucureşti a demonstrat că poate face faţă unor situaţii de urgenţă.
'Nu comentăm până nu se finalizează ancheta', a adăugat viceprimarul care a mai spus că se identifică resurse pentru reamenajarea Maternităţii Giuleşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Grigore Alexandrescu: Unul dintre bebeluşi în stare gravă, ceilalţi şase stabili în acest moment Doi dintre bebeluşii internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma tragediei de la maternitatea Giuleşti sunt intubaţi, unul într-o stare foarte gravă, restul de şase fiind stabili în acest moment, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul medical al unităţii sanitare Radu Bălănescu...
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu (PNL) vor o comisie parlamentară de anchetă pentru incendiului de la Maternitatea Giuleşti Deputaţii PNL Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu au decis să demareze demersurile pentru înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă care să stabilească cauzele şi responsabilităţile 'tragediei' de la Maternitatea Giuleşti, 'astfel încât un eveniment asemănător să nu mai poată avea loc', se arată într-un...
Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.