Cele mai citite
 


Serviciile medicale din România sunt considerate printre cele mai proaste din UE (media)
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană şi serviciile sale medicale sunt considerate printre cele mai proaste din UE, scrie marţi Reuters.
Comentariul agenţiei britanice de ştiri vine după ce patru bebeluşi au murit luni seară la secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi din Maternitatea Giuleşti, din Bucureşti, iar alţi şapte se află internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală, cu arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului.

EFE menţionează că tragedia a avut loc la Maternitatea Giuleşti, una dintre cele mai prestigioase din capitala României, care a fost modernizată recent.

Standardele de securitate şi igienă în multe spitale sunt aproape neschimbate din perioada comunistă, constată site-ul de ştiri de limbă spaniolă Europa Press.

Sky News citează declaraţii ale medicilor, care au spus presei că bebeluşii, care abia dacă au cinci zile de viaţă, au arsuri atât de grave încât este puţin probabil să supravieţuiască.

AFP menţionează că autorităţile au deschis o anchetă şi că, potrivit primelor informaţii, un scurtcircuit la instalaţia de aer condiţionat ar fi fost la originea incendiului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Incubator de 10.000 euro donat Spitalului 'Grigore Alexandrescu' de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii România a dotat joi Secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului "Grigore Alexandrescu" cu un incubator de ultimă generaţie, în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile "Bun venit pe lume!".
Aparatură medicală pentru secţia de nou-născuţi a maternităţii din Braşov donată de Organizaţia Salvaţi Copiii Organizaţia Salvaţi Copiii a donat marţi spitalului de Obstetrică şi ginecologie "dr. I.A. Sbârcea" din Braşov un monitor electroencefalograf pentru secţia de nou-născuţi în valoare de 22.600 de euro, după ce în urmă cu un an maternitatea braşoveană a fost dotată şi cu alte echipamente de ultimă generaţie...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.