Cele mai citite
 


Tragedia de la maternitate: Un bebeluş mort din cauza intoxicării cu funingine, alţi doi - lipsă de oxigen
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, marţi, că rezultatele provizorii ale necropsiilor efectuate la trei dintre cei patru nou-născuţi morţi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti arată că un bebeluş s-a intoxicat cu funingine, iar la ceilalţi doi cauza morţii este lipsa de oxigen, intoxicaţie acută şi cardiacă.
'Au fost efectuate trei necropsii, mai urmează una. (...) Pentru unul dintre nou-născuţi s-a stabilit drept cauză provizorie o intoxicaţie cu funingine, pentru ceilalţi - lipsă de oxigen, intoxicaţie acută şi cardiacă', a precizat Marius Iacob.

Potrivit procurorului, au fost recoltate probe ADN de la părinţi şi de la copiii care au fost internaţi în unitatea sanitară care vor fi procesate la Institutul de Criminalistică în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

'În paralel, a început audierea a aproximativ 15 persoane, personal medical şi personal tehnic. (...) Asistenta (de serviciu - n.r.) se află la Poliţia Capitalei şi va fi audiată în cel mai scurt timp', a afirmat Marius Iacob.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Audieri - maraton la Poliţia Capitalei în cazul tragediei de la maternitatea Giuleşti Aproximativ 15 cadre medicale de la maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
Botoşani: Protest împotriva cadrelor medicale din Maternitate, după decesul unui bebeluş la două zile de la naştere Aproximativ 100 de persoane au participat, joi după-amiază, la o acţiune de protest în semn de solidaritate cu o familie al cărei copil a murit, zilele trecute, la doar două zile după naştere.
Sibiu: Cu ajutorul 'plămânilor' artificiali a scăzut de trei ori numărul copiilor morţi în maternitate Numărul copiilor prematuri morţi în Maternitatea din Sibiu a scăzut de trei ori în ultimii trei ani, mulţumită celor 17 aparate de ventilaţie artificială folosite.
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Vaslui: Conducerea SJU o consideră vinovată pe asistenta de la maternitate de moartea unui bebeluş Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui o consideră vinovată de moartea bebeluşului de la maternitatea SJU pe asistenta medicală care a asistat la naştere.