Cele mai citite
 


Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Bogdan Diaconu consideră că 'Attila Cseke este cel mai prost ministru al Sănătăţii pe care l-a avut România şi este o ameninţare la adresa sănătăţii publice', şi că 'toţi miniştrii UDMR sunt incompetenţi şi inconştienţi'.

'Ministrul Sănătăţii se ocupă cu autonomia şi cu defilările la Ziua Maghiarilor în loc să aibă grijă de sănătatea românilor. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se ocupă cu vânzarea urşilor din munţii României în loc să aibă grijă să nu mai fie defrişate pădurile şi să ia măsuri împotriva inundaţiilor. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, lasă monumentele româneşti în paragină, dar are bani pentru manifestările secuilor, prezentate exclusiv în limba maghiară', se arată în comunicatul citat.

Bogdan Diaconu a afirmat în documentul transmis AGERPRES că despre vicepremierul Marko Bela că, deşi 'are responsabilităţi în Educaţie, prima grijă a acestuia este să trimită scrisori în limba maghiară inspectoratelor şcolare şi să obţină predarea Istoriei şi Geografiei României în limba maghiară'.

'Şcolile româneşti care nu beneficiază de apă curentă şi au toaleta în curte nu îl interesează, ci statutul minorităţilor şi diferite forme de autonomie. Aceştia sunt miniştrii UDMR care reprezintă un pericol public pentru România şi pentru domeniile pe care le guvernează', a conchis vicepreşedintele PC.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, luni seară, în jurul orei locale 18,40, la Secţia de reanimare nou-născuţi din cadrul maternităţii Giuleşti.
Trei nou-născuţi au decedat în urma incendiului şi opt bebeluşi au fost evacuaţi cu arsuri medii şi grave la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Dintre cei opt nou-născuţi transferaţi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu', unul a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru. Nou-născutul decedat marţi avea arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului, ca şi alţi trei bebeluşi. Alţi patru bebeluşi aduşi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' prezintă arsuri pe 30, 40 şi 50% din suprafaţa corpului, iar în proporţie de 15% au arsuri de căi respiratorii superioare.

În urma exploziei de la maternitatea Giuleşti, au fost evacuate 114 persoane, respectiv 53 de copii şi 61 de femei, a anunţat luni noapte, dr. Bogdan Opriţă, coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca.

La rândul său, viceprimarul Bucureştiului Victor Iovici a declarat că nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.
'Ieri (luni - n.r.), la Maternitatea Giuleşti, ne-am confruntat cu un accident teribil. Este una dintre cele mai negre tragedii din istoria sistemului sanitar românesc. (...) Este un eveniment tragic, nefericit', a afirmat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse la Maternitatea Giuleşti, a anunţat marţi şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.
Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu (PNL) vor o comisie parlamentară de anchetă pentru incendiului de la Maternitatea Giuleşti Deputaţii PNL Diana Tuşa şi Eugen Nicolăescu au decis să demareze demersurile pentru înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă care să stabilească cauzele şi responsabilităţile 'tragediei' de la Maternitatea Giuleşti, 'astfel încât un eveniment asemănător să nu mai poată avea loc', se arată într-un...
Cseke Attila: Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...