Cele mai citite
 


Senatorii au diminuat taxele autorizaţiilor pentru farmaciile de la sate
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei, aducându-i şi o serie de amendamente care diminuează taxele pentru autorizaţiile necesare farmaciilor şi drogheriilor din mediul rural.

Au fost modificate taxele pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare în vederea înfiinţării de farmacii la sate, de la 1.500 de lei, cât dorea Guvernul, la 150 de lei. Taxa pentru înfiinţarea unei oficine locale de distribuţie a fost modificată de la 150 de lei la 100 de lei, iar pentru înfiinţarea de drogherii în mediul rural taxa a fost diminuată de la 1.000 de lei la 50 de lei.

Conform amendamentelor, taxele pentru emiterea unei noi autorizaţii în cazul preschimbării sau pierderii autorizaţiei de funcţionare a farmaciei sau drogheriei în mediul rural au fost diminuate de la 500 de lei la 50 de lei. Pentru orice altă modificare înscrisă pe autorizaţia de funcţionare a farmaciei sau drogheriei ar urma să se perceapă nu o taxă de 500 de lei, ci una de 50 de lei.

Un alt amendament aprobat prevede că farmacistul-şef care conduce o farmacie comunitară este obligat să efectueze cursuri anuale de educaţie farmaceutică continuă organizate sau acreditate de Colegiul Farmaciştilor din România.

Proiectul, cu amendamente, a fost adoptat cu 84 de voturi favorabile şi două abţineri de către Senat, care este prima Cameră sesizată. Guvernul a aprobat, pe 4 martie, un proiect de lege privind modificarea Legii farmaciei, prin care se elimină criteriul demografic pentru mediul rural, ceea ce facilitează înfiinţarea de unităţi farmaceutice la sate, şi este redus numărul instituţiilor implicate în procedura de autorizare.

Proiectul iniţiat de Guvern elimină şi prevederile care presupun implicarea Colegiului Farmaciştilor atât în inspecţii, cât şi în eliberarea avizului de oportunitate şi pe cele referitoare la aprobarea tacită a înfiinţării drogheriilor, deoarece ar putea duce la funcţionarea unor unităţi farmaceutice fără îndeplinirea condiţiilor legale a căror îndeplinire este verificată prin inspecţie. AGERPRES/(Irinel Mica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Proiect de modificare a cadrului juridic pentru managementul calităţii serviciilor medicale Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege pentru adoptarea unei ordonanţe care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se propune ca, în cazul în care un spital nu este acreditat, el să nu fie desfiinţat, ci să nu mai poată oferi servicii medicale...
Gorj: Peste 130 de unităţi farmaceutice în judeţ, insuficiente însă în mediul rural Aproximativ 130 de unităţi farmaceutice deservesc localităţile din mediul urban şi rural ale judeţului Gorj, numărul celor de la sate fiind, totuşi, mic comparativ cu numărul locuitorilor.
World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile La iniţiativa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi şi a Comisiei pentru sănătate publică din Senat, Fundaţia World Vision România a organizat la Palatul Parlamentului conferinţa-dezbatere intitulată “Drepturile Pacienţilor - între teorie şi practică”, marcând astfel Ziua...
World Vision România lansează, în parteneriat cu MSD România, proiectul ”Mame pentru viaţă. Viaţă pentru mame”, cu scopul reducerii mortalităţii materne în ţara noastră Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din ţara noastră, ca parte a iniţiativei globale MSD for Mothers, cu obiectivul ca nicio mamă să nu mai moară dând viaţă.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Comunicat de presă - World Vision România World Vision România susţine urgenţa îmbunătăţirii accesului la servicii medicale de calitate pentru categoriile vulnerabile