Cele mai citite
 


Nicolae Băniciou şi Cristian Rizea cer demisia ministrului Sănătăţii
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii social-democraţi Nicolae Băniciou şi Cristian Rizea cer demisia ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, şi instituirea unei zile de doliu naţional în memoria copiilor care au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.
'Sistemul sanitar se prăbuşeşte, iar pentru acest fapt ministrul Sănătăţii, domnul Attila Cseke, este responsabil. Sistemul sanitar este subfinanţat, iar soarta pacienţilor, a celor care îşi plătesc asigurările medicale este lăsată la voia întâmplării. Nepăsarea în această speţă este intolerabilă', spun deputaţii într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Cei doi subliniază că în ultima perioadă românii au fost martorii unor erori medicale uriaşe, care s-au soldat cu decese sau cu îmbolnăvirea unor persoane care au apelat la serviciile medicale din România.

'Incendiul care a avut loc la Maternitatea Giuleşti este poate cel mai cumplit şi mai tragic eveniment. Locul în care au venit pe lume şi care ar fi trebuit să fie sigur pentru nou-născuţi a fost cel care i-a ucis pe patru dintre aceştia şi i-a adus pe alţi şapte în stare foarte gravă cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului', se mai arată în documentul citat.

De asemenea, deputaţii spun să maternitatea Giuleşti se află în subordinea sectorului 6, unde primarul Cristian Poteraş a împrejmuit squar-urile cu borduri supraetajate, dar pentru Maternitatea Giuleşti nu s-au găsit fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat.

'În urmă cu puţin timp, a fost încheiat un contract în valoare de un milion de euro cu două firme private de pază, SC Drumeţul Guard SRL şi SC Staso Protect SRL pentru a fi păzite lucrurile asupra cărora nu pot veghea cei 650 de angajaţi ai poliţiei comunitare. Cu toate acestea pentru Maternitatea Giuleşti nu s-au găsit fonduri pentru achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat. Pentru această cumplită tragedie primarul sectorului 6 ar trebui să ofere explicaţii publice pentru modul în care gestionează banii cetăţenilor şi pentru indolenţa sa faţă de maternitatea pe care o are în subordine', au mai spus social-democraţii, precizând că toată conducerea maternităţii Giuleşti ar trebui să îşi prezinte demisia având în vedere cele întâmplate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat...
ASR: Ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să-şi prezinte demisia Preşedintele Asociaţiei pentru Sănătate din România (ASR), Cristian Hotoboc, a declarat, miercuri, referindu-se la accidentul de la Maternitatea Giuleşti, că ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi trebuit să-şi prezinte demisia de onoare.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Ministrul Sănătăţii confirmă moartea celui de-al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a confirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, moartea celui de-al patrulea bebeluş în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti.