Cele mai citite
 


Satu Mare: Un număr de 50 de asistenţi medicali au cerut transfer la spitale din alte ţări
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 50 de asistenţi medicali au cerut Ordinului Asistenţilor Medicali (OAM) din Satu Mare eliberarea actelor necesare pentru transferul la spitale din Europa de Vest.
Secretarul OAM Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că după scăderea salariilor şi a reducerilor de personal anunţate în sectorul bugetar, 50 de asistenţi medicali au cerut eliberarea recomandărilor şi a celorlalte formulare necesare pentru a munci în alte state.

Cele mai multe solicitări sunt pentru Belgia, un alt grup de 30 de asistenţi înscriindu-se la cursuri de franceză pentru a-şi putea cere transferul în acest stat. Potrivit lui Demian, în general contractele oferite sunt pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia.

'De când s-a anunţat scăderea salarială, solicitările au crescut foarte mult. Ne aşteptăm să se dubleze această cifră în următoarele luni', a precizat Demian.
În total, în judeţ sunt aproximativ 2.200 de asistenţi medicali.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Lipsă de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are un deficit de peste 200 de asistenţi medicali, fiind un asistent la 20-30 de paturi, faţă de unul la 6-8 cât prevăd normativele.
Satu Mare: Deficit de peste 200 de asistenţi la Spitalul Judeţean Peste 200 de asistenţi lipsesc din schema de personal a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, conducerea instituţiei aşteptând deblocarea posturilor anunţată la nivelul Ministerului Sănătăţii.
Satu Mare: Spitalul Judeţean angajează aproape 100 de asistenţi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare desfăşoară un concurs pentru angajarea a aproape 100 de asistenţi medicali.
Satu Mare: Relaţii mai strânse cu landul german Darmstadt, în special în domeniul sanitar O delegaţie a landului german Darmstadt se află joi şi vineri într-o vizită oficială în judeţul Satu Mare în scopul întăririi relaţiilor dintre cele două regiuni, în special în domeniul sanitar.
Sălaj: Specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa de sterilizare Circa 170 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară, alături de specialişti din spitalul Addenbrooke's Cambridge participă, vineri, la Zalău, la prima conferinţă naţională de sterilizare, organizată de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Colegiu Medicilor...
Satu Mare: Serviciul de Ambulanţă ar avea nevoie de peste 50 de angajaţi şi 10 autospeciale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Satu Mare ar avea nevoie de peste 50 de angajaţi şi zece autospeciale noi pentru a avea o structură corespunzătoare numărului de locuitori din judeţ.