Cele mai citite
 


Călăraşi: Cazul decesului copilului de opt ani, cercetat penal de poliţie şi parchet
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cazul copilului de opt ani care a murit duminică la Spitalul municipal Olteniţa organele de poliţie şi parchet au început cercetările 'in rem', conform comunicatului remis marţi, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi.
Din datele furnizate reprezentantului DSP Călăraşi de managerul Spitalului municipal Olteniţa, reiese că pe 13 august, la ora 23,50, copilul a fost adus de rude la camera de gardă - chirurgie a Spitalului municipal Olteniţa prezentând plagă la genunchiul drept, produsă prin cădere pe asfalt. Medicul de gardă a efectuat toaleta plăgii, ATPA, sutură, imobilizarea membrului inferior drept pe atelă gipsată posterioară şi i-a prescris tratament cu Ospamox şi Nurofen, precum şi un control pe 15 august.
Pe 15 august, la ora 13,00, copilul s-a prezentat la control, a fost examinat de acelaşi medic, s-a făcut din nou toaleta plăgii şi pansament local. Familia a spus că, în cursul dimineţii, copilul vomase şi fusese subfebril (37,6 grade Celsius). Din acest motiv, copilul a fost îndrumat spre secţia pediatrie unde medicul de gardă internează pacientul (spitalizare de zi). Diagnosticul de internare a fost sindrom dispeptic, traumatism la genunchiul drept. La internare, copilul prezenta o stare generală bună, tegumente palide, examenul clinic pe aparate în limite normale. S-a administrat tratament cu soluţie Ringer, Metoclopramid, Algocalmin, HHC, Ampicilină.
Pe parcursul internării, copilul nu a acuzat dureri, iar starea generală s-a menţinut satisfăcătoare. Brusc, la orele 16,15 starea generală se alterează, prezentând cianoza extremităţilor, dispnee marcată, zgomote cardiace asurzite. S-au efectuat manevre de resuscitare cardio-respiratorie. La o oră şi 15 minute de resuscitare s-a constatat lipsa de răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat decesul la ora 17,30.
Trupul copilului a fost dus la Secţia de Medicină Legală Călăraşi. S-au prelevat probe pentru examene toxicologice care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Bucureşti. Medicul legist afirmă că rezultatele de la IML vor fi primite în aproximativ 30 de zile.
Copilul în vârstă de opt ani a murit duminică, la Spitalul municipal Olteniţa, după ce suferise anterior o intervenţie chirurgicală pentru o fractură la un picior.
In rem (lat. 'cu privire la fapta') - concept folosit pentru a determina intinderea efectelor unor acte procesuale. Astfel, potrivit legii procesual penale, urmarirea penala poate incepe in rem, nefiind necesara pentru luarea acestei masuri cunoasterea persoanei faptuitorului, fiind suficient doar ca s-a savarsitr o fapta prevazuta de legea penala.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Călăraşi: DSP Călăraşi se va autosesiza în legătură cu decesul unui copil Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi se va autosesiza în legătură cu cauzele şi împrejurările în care a avut loc decesul unui copil de opt ani, la Spitalul municipal Olteniţa.
DSP Cluj susţine că nu este nimic ilegal în cazul cadavrelor decapitate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a comunicat Ministerului Sănătăţii că aspectele sesizate în cazul cadavrelor decapitate de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca sunt eronate şi că nu s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la manipularea cadavrelor umane.
Călăraşi: La Spitalul din Olteniţa a rămas un singur medic specialist pediatru Spitalul municipal Olteniţa duce lipsă de medici specialişti pediatri, linia de gardă fiind asigurată, începând de miercuri, doar de un pediatru care este şi managerul unităţii spitaliceşti.
Brăila: Institutul de Medicină Legală are de recuperat de la IPJ peste 200 mii lei Institutul de Medicină Legală (IML) are de recuperat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila peste 200 mii lei, motiv pentru care IML a sistat eliberarea de certificate de expertiză până când poliţia va achita suma pe care o datorează.
MedLife pune la dispoziţie personal medical şi materiale sanitare pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv MedLife pune la dispoziţie gratuit serviciul de chirurgie plastică din camera de gardă a spitalului Life Memorial Hospital, pentru tratamente în regim de ambulatoriu, pentru răniţii incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti.