Cele mai citite
 


Olt: Contracte de servicii medicale pentru acoperirea deficitului de specialişti
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, Nicolae Vladu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că începând din această lună, la solicitarea şefilor de secţii din unitatea sanitară, problema deficitului de specialişti va putea fi ameliorată prin încheierea unor contracte de servicii medicale cu medici care activează la clinici particulare.
Vladu a explicat că, în acest mod, încheierea unui contract de servicii medicale, s-a rezolvat şi problema Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă a SJU Slatina, unde la sfârşitul lunii iulie era un singur medic cu specialitatea chirurgie infantilă şi niciun specialist pentru ortopedie infantilă.
'Secţia nu putea funcţiona normal cu un singur medic şi prin încheierea unui contract de furnizare de servicii medicale cu medicul specialist în chirurgie şi ortopedie infantilă, Gheorghe Ciobanu, am reuşit să avem în prezent doi specialişti care lucrează în secţia Chirurgie şi Ortopedie Infantilă. Dacă alţi şefi de secţie vor cere să încheiem contracte de servicii medicale cu specialişti din afara spitalului, pentru a ameliora problema deficitului de medici, o vom face', a spus Nicolae Vladu.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are 171 de medici, dar, potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, mai este nevoie de încă 50.
La secţia de Ortopedie pentru adulţi există un deficit de doi medici, iar la alte secţii, precum cea de Anestezie şi Terapie Intensivă sau la Unitatea de Primire a Urgenţelor sunt probleme şi mai mari, fiind nevoie de încă cinci, respectiv 12 medici. Secţii cu deficit sunt şi Cardiologia, Chirurgia Plastică, Psihiatria, Centrul de hemodializă sau Recuperarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Deficit de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, cunoscut în plan naţional din cauza scandalurilor provocate de moartea unor pacienţi, funcţionează cu un deficit de 50 de medici şi nu are niciun specialist în Ortopedie infantilă.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, în amplu proces de modernizare Spitalul Judeţean de Urgenţe Slatina, administrat de Consiliul Judeţean Olt în colaborare cu Primăria Slatina, a intrat anul acesta într-un amplu proces de modernizare, patru dintre obiectivele modernizate, saloane, dotări cu echipamente, secţii, fiind inaugurate miercuri de către preşedintele CJ Olt...
Olt: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţe după moartea unui pacient cu degete tăiate Conducerea Spitalului Judeţean Olt a început o anchetă administrativă după ce un pacient în vârstă de 63 de ani, care a ajuns sâmbătă la spital cu degetele de la o mână tăiate, a murit ca urmare a unui infarct.
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.