Cele mai citite
 


Gorj: Peste 400 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 450 de femei şi fetiţe au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare HPV care a început la sfârşitul lunii noiembrie 2009, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, la nivelul judeţului, ca şi la nivel naţional, vaccinarea s-a făcut în trei doze, iar numărul cel mai mare de imunizări s-a înregistrat în rândul fetelor cu vârsta între 12-14 ani, acestea fiind şi primele destinatare ale campaniei. Din luna februarie a acestui an, campania de vaccinare s-a extins şi la femeile cu vârsta de peste 24 de ani, fapt ce a dus la o creştere a numărului persoanelor vaccinate.
'Din statisticile Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului, la fetele între 12-14 s-au făcut 156 de imunizări cu doza I, tot atâtea cu a II-a şi 124 cu doza III. La cele cu vârsta între 15 şi 19 ani, 119 adolescente au primit doza I, 103 doza II şi doar 21 ultima doză. La tinerele între 20 şi 24 de ani, s-au aplicat 80 de vaccinuri în doza I, 73 în a doua şi doar nouă în a treia. Şi 80 de femei de peste 24 de ani au fost imunizate cu prima doză, alte 69 cu doza II şi una singura a primit şi a treia doză. Totalul femeilor vaccinate este de 435, după adunarea, pe categoriile de vârstă, a celor care au primit prima doză de vaccin', a precizat Elena Piţian.
Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj a mai afirmat că, având în vedere că cea de-a doua doză se efectuează la o lună şi jumătate după administrarea primei doze, iar ce-a de-a treia la maxim şase luni de la prima înţepătură, s-a luat în calcul numai numărul femeilor care au primit doar prima doză.
'Mare parte din femeile şi fetele care au fost imunizate cu prima doză, nu au mai venit şi pentru administrarea următoarelor două. Au renunţat să mai facă drumul până la cabinetele ginecologice sau la cele de planificare familială, crezând că este suficientă doar o doză din vaccin. Vaccinul nu îşi face efectul dacă nu este administrat cum trebuie, în toate cele trei doze', a mai spus Elena Piţian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Călăraşi: Peste 390 de femei, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 390 de femei au fost vaccinate împotriva virusului HPV, în judeţul Călăraşi.
Gorj: Doar 107 eleve vaccinate împotriva HPV Doar 107 fete din judeţul Gorj, din cele 4.617 declarate eligibile pentru vaccinare împotriva cancerului de col uterin, s-au vaccinat până acum, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.
Mehedinţi: Dezinteres faţă de vaccinarea împotriva HPV Drobeta Turnu Severin, 25 ian /Agerpres/ - Doar 119 fetiţe din cele 2.787 din judeţul Mehedinţi cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani au fost imunizate împotriva cancerului de col uterin, de la începutul campaniei de vaccinare la mijlocul semestrului al doilea al anului 2009.