Cele mai citite
 


Horea Uioreanu (PNL) cere demisia ministrului Sănătăţii
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Horea Uioreanu cere ca ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să demisioneze din funcţie, deoarece s-ar face vinovat de tragedia de la maternitatea Giuleşti, în care şi-au pierdut viaţa patru nou-născuţi.
'Principalul vinovat al acestei drame este, în acest moment, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu doar pentru că se dovedeşte incapabil să gestioneze sistemul, dar şi pentru că a acceptat ca bugetul sănătăţii să fie rectificat. Mai mult, domnia sa, în calitate de şef al sănătăţii, nu a considerat necesar 'să-şi fluture cravata' şi să se deplaseze la locul tragediei pentru a coordona activitatea de salvare şi evacuare a pacienţilor, pe motiv că acolo nu era loc pentru politicieni', spune Horea Uioreanu, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Deputatul PNL îi sugerează premierului Emil Boc ca în locul lui Cseke Attila să-l desemneze ministru pe Raed Arafat.
'Îi solicit domnului Cseke Attila să-şi dea demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii şi să rămână doar politician. Probabil este un domeniu în care aptitudinile domniei sale ar fi mult mai bine puse în valoare. Iar în locul său îi sugerez premierului să numească un om care a demonstrat că e capabil să pună pe picioare un sistem modern de intervenţie, SMURD-ul, şi care este întotdeauna prezent acolo unde este nevoie de el. Numele lui este Raed Arafat. I-aş mai sugera premierului Emil Boc să procedeze şi el la scrierea unei demisii, dar ştiu că e în van, domnia sa nu pricepe că pălăria de prim-ministru i-a căzut pe ochi şi nu vede dezastrul din ţară', susţine Horea Uioreanu în comunicatul său.
Deputatul PNL consideră că accidentul de la maternitatea Giuleşti a scos în evidenţă încă o dată 'bolile cronicizate ale sistemului medical românesc'.
'Un sistem căruia actualii guvernanţi îi cer performanţă şi eficienţă fără bani, fără materiale, fără personal. (...) Un sistem care obligă medicii şi asistentele să emigreze, şi asta pentru a câştiga nu doar bani, ci şi cuvenitul respect şi demnitatea necesară exercitării profesiei. De curând preşedintele ne-a îndemnat să nu mai dramatizăm exodul medicilor. Ieri s-a dovedit că domnia sa a greşit din nou', se mai menţionează în comunicatul deputatului Uioreanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Ministrul Sănătăţii a cerut deblocarea a mii de posturi în sectorul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, miercuri, premierului Emil Boc deblocarea a mii de posturi în sectorul sanitar, măsură care ar putea fi aprobată săptămâna viitoare.