Cele mai citite
 


Tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Bebeluşii decedaţi nu se aflau în incubator
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Audierile în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti vor fi terminate marţi seară, a declarat şeful Secţiei Urmărire Penală a Parchetului General, procurorul Marius Iacob, care a precizat că vor fi făcute şi mai multe verificări tehnice ale instalaţiilor şi aparaturii din incinta unităţii sanitare.
Marius Iacob a precizat că în sala în care s-a produs incendiul se aflau opt incubatoare şi trei mese, iar bebeluşii care au murit erau aşezaţi pe acele mese.
'În cursul serii vor fi terminate aceste audieri şi vom face şi verificări tehnice. Sunt foarte multe aspecte de verificat', a susţinut Marius Iacob.
El a menţionat că sala de terapie intensivă pentru nou-născuţi era prevăzută cu un sistem pe bază de cartelă, iar în prezent înăuntru 'este fum pe toţi pereţii şi pe toată aparatura din acea încăpere'.
'Am ridicat şi nişte camere (video - n.r.) care erau pe hol şi vom face o expertiză informatică. Am ridicat şi nişte componente ale sistemului. Holul era monitorizat video', a mai spus Marius Iacob.
Procurorul a anunţat că cercetările vor continua şi în cursul zilei de miercuri pentru că specialiştii au spus că au nevoie de mai multe zile pentru a verifica fiecare aparat în parte, fiecare instalaţie în parte.
'Sunt aproximativ 70 de prize de verificat şi aproximativ 10 aparate medicale. O să vedem şi starea şi capacitatea instalaţiei electrice pe care putea să o suporte sau nu', a afirmat procurorul.
Întrebat cine a anunţat incendiul din clinică, Marius Iacob a spus doar că a fost 'cineva din personalul medical'.
Marius Iacob a menţionat că nu se poate trage concluzia că incendiul a fost provocat de o improvizaţie la sistemul electric, însă a afirmat că acea improvizaţie a existat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Timiş: Incubator pentru prematuri, la maternitatea Spitalului Municipal Secţia de neonatologie a Maternităţii Spitalului Universitar Municipal de Urgenţă Timişoara a primit, miercuri, de la organizaţia ''Salvaţi copiii!'', un incubator de 10 mii de euro, care le va salva viaţa micuţilor ce se nasc prematur sau cu probleme cardio-respiratorii.
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.
Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...