Cele mai citite
 


Iaşi: A încercat să se sinucidă din cauza facturilor
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, în stare gravă, după ce a încercat să se sinucidă, din cauza faptului că nu îşi mai poate plăti facturile.
Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului, doctorul Tudor Ciuhodaru, a declarat, marţi, presei, că femeia, care are 59 de ani, se află în stare critică. Ea a fost adusă la spital după ce a ingerat o substanţă corozivă, care i-a provocat o hemoragie digestivă.
'Pacienta a rămas internată la ATI - Toxicologie, dar prognosticul este extrem de rezervat din cauza riscului de hemoragie şi de perforaţie digestivă', a explicat Ciuhodaru.
Rudele femeii spun că ea a recurs la acest gest din cauza imposibilităţii de a-şi plăti facturile.
În ultimele două zile, 15 persoane care au încercat să se sinucidă au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, alarmându-i, astfel, pe medici.
Tudor Ciuhodaru a declarat că numărul este dublu faţă de cel înregistrat, de exemplu, săptămâna trecută, într-un interval de timp asemănător.
Potrivit medicului, numărul tentativelor suicidare este în creştere, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă atât pentru specialişti, cât şi pentru autorităţi, întrucât majoritatea celor care apelează la astfel de gesturi susţin că au cedat din cauza sărăciei sau a problemelor socio-economice.
Specialiştii în psihologie îşi explică acest val de tentative de sinucidere şi prin faptul că, în această perioadă, au fost operate, efectiv, tăierile salariale, iar oamenii s-au văzut, la modul foarte concret, cu mai puţini bani în buzunar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă din cauza hipotermiei Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi încearcă de mai bine de cinci ore să salveze viaţa unui bărbat adus în stare de şoc hipotermic.
Iaşi: Tentativă de suicid la 89 de ani, din cauza diminuării pensiilor Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au constatat cu surprindere că două femei în vârstă au decis să îşi pună capăt zilelor de teamă că vor muri de foame.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Zeci de tentative de suicid la Iaşi Aproape 30 de persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi în urma tentativelor de suicid cu medicamente, substanţe toxice de uz gospodăresc şi plăgilor mutilante.
Iaşi: Emoţii pentru medici din cauza unui pacient obez Un conducător de scuter din suburbia Tomeşti a fost adus în stare gravă, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' din Iaşi, după ce a fost accidentat de un autoturism care ieşea dintr-o curte.