Cele mai citite
 


Botoşani: Taxă de peste 1.500 de lei percepută de Spitalul Judeţean
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a introdus o taxă de peste 1.500 de lei pentru persoanele care necesită investigaţii medicale în vederea pensionării pe caz de boală. Noua taxă, valabilă din 16 august, se aplică tuturor pacienţilor care sunt trimişi de comisii pentru expertizarea stării de sănătate, indiferent dacă aceştia au sau nu asigurare medicală.
'Decizia nu a fost luată nici de mine, nici de Consiliul director. Este o lege, 95 din 2006, care menţionează clar că investigaţiile pentru pacienţii trimişi de comisii pentru expertizarea stării de sănătate nu sunt suportate de Fondul Naţional Unic de Sănătate, chiar dacă persoana este plătitoare de asigurări de sănătate. Eu respect legea. Tariful a fost stabilit de Casa de Sănătate', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul interimar al Spitalului Judeţean, medicul Ovidiu Mimor.
Taxa impusă de Spitalul Judeţean va afecta toţi cei peste 12.000 de pensionari pe caz de boală din judeţ, care sunt obligaţi, potrivit legii, să fie supuşi temporar, o dată la şase luni sau o dată pe an, unor investigaţii medicale care să ateste incapacitatea de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Botoşani cere anularea de urgenţă a taxei din Maternitate Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, a solicitat, duminică, echipei manageriale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati să elimine taxa specială introdusă la Maternitate, pentru femeile care vor să nască sub supravegherea medicului curant aflat în afara orelor de program...
Botoşani: Cinci lei - coplata la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 3 apr/ Agerpres/- Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a stabilit, miercuri, ca modalitate de coplată a serviciilor medicale, taxa de externare din spital la nivelul sumei de cinci lei, a declarat directorul de îngrijiri al unităţii medicale, Ioan...
Botoşani: Taxa de la maternitate eliminată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a decis luni anularea taxelor percepute la Maternitate, a anunţat managerul Viorel Iliuţă.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, sancţionat de Casa de Asigurări spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost sancţionat cu diminuarea cu 1% a contractului lunar încheiat cu Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS), a declarat, luni, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea face concedieri, din cauza bugetului mic Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani ia în calcul concedierea unei părţi din personal, în cazul în care nu va obţine, în urma negocierilor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), o majorare a bugetului.