Cele mai citite
 


Teleorman: Liviu Dragnea: În spitale vom impune respectarea pacientului
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cele şapte spitale din Teleorman unde Consiliul Judeţean (CJ) a preluat managementul asistenţei medicale va fi impus respectul faţă de pacient, a declarat marţi şeful principalei instituţii a administraţiei publice, Liviu Dragnea.
Într-o întâlnire cu ziariştii prezenţi la recepţia oficială a depozitului ecologic din localitatea Mavrodin, preşedintele CJ Teleorman a precizat că 'nu vor fi acceptate mizeria, hrana proastă sau plata de către pacient a unor servicii cum ar fi schimbarea unui cearşaf'.
În opinia sa, trebuie declarat război 'căpuşării' spitalelor. 'Am constatat la un spital din Roşiorii de Vede că s-a achiziţionat mobilier care în magazin are un preţ de două ori mai mic', a afirmat Liviu Dragnea.
'Nu ştiu dacă aşa este peste tot, dar ştiu că managerii care nu acceptă astfel de reguli vor trebui să plece', a subliniat preşedintele CJ Teleorman.
CJ va acorda o atenţie deosebită celei mai mari unităţi sanitare, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, unde au fost demarate verificări pentru o 'radiografie a managementului, condiţie pentru cunoaşterea nevoilor din perioada următoare'.
De altfel, aici se vor realiza ample lucrări de modernizare, printr-un proiect, iniţiat de CJ, a cărui valoare totală de 19,5 milioane de euro pentru modernizare şi dotare cu echipamente medicale va fi acoperită în cea mai mare parte din fonduri de la UE.
Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că ministrul Sănătăţii se va ţine de cuvânt şi, conform procesului de descentralizare, va transfera direcţiile de sănătate publică la consiliile judeţene. De asemenea, Dragnea, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, crede că este nevoie de revenirea Casei de Sănătate la statutul de autonomie pe care l-a avut la înfiinţarea sa, pentru o transparentă utilizare a banilor publici, 'aceştia fiind repartizaţi acum pe criterii neştiute'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CJ a aprobat modificarea bugetului proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat vineri într-o şedinţă extraordinară modificarea bugetului proiectului "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria", aflat în derulare, pentru executarea unor lucrări suplimentare cu o valoare de 6,8 milioane de lei.
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...
Teleorman: Demersuri pentru modernizarea blocului operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat indicatorii şi documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii "Modernizare bloc operator la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria", valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 2,6 milioane de lei.
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
Liviu Dragnea, candidat USL la preşedinţia CJ Teleorman: Ne vom ţine departe de aroganţa fostei puteri (interviu) Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat USL pentru un nou mandat, afirmă într-un interviu acordat AGERPRES că, dacă va câştiga competiţia electorală, printre priorităţile sale vor fi modernizarea infrastructurii, precum şi investiţiile, care să absoarbă forţa de muncă neutilizată...