Cele mai citite
 


Doar un singur centru de permanenţă medicală în judeţul Tulcea
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Tulcea, 14 aprilie /Agerpres/ - In localitatea tulceană Murighiol funcţionează singurul centru de permanenţă medicală din judeţ, transmite corespondentul AGERPRES.

Incă din 2002, Ministerul Sănătăţii a elaborat regulamentul privind modul de organizare şi funcţionare a centrelor de permanenţă din asistenţa medicală primară, unul dintre obiectivele acestor centre care ar trebui să funcţioneze atât în mediul urban, cât şi în cel rural fiind degrevarea medicilor din secţiile de urgenţă ale marilor spitale de numărul ridicat de solicitări.

„Ne-am dori şi la Tulcea un centru de permanenţă, dar din păcate nu avem solicitări din partea medicilor de familie pentru un asemenea obiectiv care este foarte necesar. Aşa că singurul centru de permanenţă care funcţionează în prezent în judeţ este cel de la Murighiol”, a declarat directoarea Autorităţii de Sănătate Publică, Laurenţia Militaru.

Potrivit sursei, centrele de permanenţă se pot înfiinţa la solicitarea medicilor de familie printr-un parteneriat cu primăriile localităţilor în care aceste centre pot funcţiona. AGERPRES/(Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.