Cele mai citite
 


Audieri - maraton la Poliţia Capitalei în cazul tragediei de la maternitatea Giuleşti
miercuri, 18 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 15 cadre medicale de la maternitatea Giuleşti, care au fost de serviciu pe 16 august, au fost audiate, marţi, mai bine de zece ore, la Poliţia Capitalei.
Audierile s-au încheiat în jurul orei 17,30, fără o declaraţie de presă din partea oficialilor de resort.
În cursul audierilor, au fost aduse o serie de probe din ziua tragicului eveniment petrecut la Giuleşti, între acestea fiind, conform unor surse, imagini de la locul incendiului. Conform aceloraşi surse, a fost audiată şi asistenta de serviciu, aflată în prima parte a zilei în stare de şoc.
Cercetările vor continua şi miercuri, urmând a fi, cel mai probabil audiaţi părinţi ai bebeluşilor care au fost victime ale tragediei de la Giuleşti.
Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul tragediei produse la Maternitatea Giuleşti, a anunţat marţi şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob.
El a spus că, deocamdată, nu se poate furniza o cauză a incendiului, însă s-a stabilit că acesta s-a produs din interiorul secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi.
Întrebat dacă a fost găsită o instalaţie improvizată de alimentare a sistemului de aer condiţionat în secţia de terapie intensivă, procurorul a spus că sunt mai multe variante pe care merge ancheta.
Procurorul Marius Iacob a precizat că rezultatele provizorii ale necropsiilor efectuate la trei dintre cei patru nou-născuţi morţi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti arată că un bebeluş s-a intoxicat cu funingine, iar la ceilalţi doi cauza morţii este lipsa de oxigen, intoxicaţie acută şi cardiacă.
'Au fost efectuate trei necropsii, mai urmează una. (...) Pentru unul dintre nou-născuţi s-a stabilit drept cauză provizorie o intoxicaţie cu funingine, pentru ceilalţi - lipsă de oxigen, intoxicaţie acută şi cardiacă', a precizat Marius Iacob.
Potrivit procurorului, au fost recoltate probe ADN de la părinţi şi de la copiii care au fost internaţi în unitatea sanitară care vor fi procesate la Institutul de Criminalistică în cursul nopţii de marţi spre miercuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tragedia de la Giuleşti: Există indicii în privinţa încălcării atribuţiilor de serviciu, spune procurorul Marius Iacob În cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti există indicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu din partea mai multor persoane, care nu ar fi respectat regulamentul şi care nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile, a declarat miercuri şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Tragedia de la maternitate: Un bebeluş mort din cauza intoxicării cu funingine, alţi doi - lipsă de oxigen Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, marţi, că rezultatele provizorii ale necropsiilor efectuate la trei dintre cei patru nou-născuţi morţi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti arată că un bebeluş s-a intoxicat cu funingine...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Cseke Attila: Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei Maternitatea Giuleşti va fi redeschisă după finalizarea anchetei, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.