Cele mai citite
 


Cine face mai multe lucruri deodată riscă să i se micşoreze IQ-ul
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Somnul
 

Un studiu realizat recent de o echipă de cercetători englezi arată că 'multitasking-ul electronic' riscă să micşoreze IQ-ul, mai mult decât la fumătorii de canabis sau la insomniaci, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

Vorbitul la telefon simultan cu scrierea unui mail a devenit o practică curentă. Însă mai mule lucruri făcute deodată riscă să aibă consecinţe deloc neglijabile asupra creierului, arată un studiu realizat recent de cercetători de la Universitatea din Londra.

Citând acest studiu, The Chicago Tribune arată că IQ-ul celor 1 100 de salariaţi supuşi la un 'multitasking electronic' scade mai mult decât la fumătorii de canabis sau la cei care fac nopţi albe. Pe internet, ca de altfel pretutindeni, prea multă informaţie face să dispară informaţia. Cum totul poate fi consultat, se crede că totul merită să fie cercetat şi se deschid pagini în cascadă pe monitorul calculatorului, fără să se reţină nimic din informaţiile importante şi fără să existe o ierarhie a acestora.

Practicarea 'multitasking-ului' este dezaprobată de multă vreme, ea ducând la pierderea concentrării, incapacitatea de a alege şi de a face ierarhii. Saltul de la o treabă la alta înseamnă risipire inutilă de energie şi atenţie, care nu duce în final la nimic bun. În 2009, un studiu realizat de un neurolog de la Massachussetts Institute of Technology arăta că, la om, creierul nu poate gestiona mai multe lucruri deodată. Cercetarea se referea şi la copii, care pot avea tulburări de învăţare dacă primesc prea multe sarcini.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IQ-ul scăzut - al doilea indicator privind bolile cardiovasculare Nivelul de inteligenţă este al doilea indicator, după fumat, pentru prezicerea afecţiunilor inimii, au anunţat miercuri cercetători britanici, sugerând organizarea unor campanii publice de sănătate destinate cu precădere persoanelor cu un IQ scăzut.
Intelect radioactiv: Cercetători norvegieni au ajuns la concluzii pesimiste privind 'efectul Cernobîl' asupra locuitorilor ţării Norvegia este una dintre ţările din afara Uniunii Sovietice care avusese cel mai mult de suferit de pe urma accidentului nuclear din 1986 de la Cernobîl /Ucraina/. Amintirea despre această tragedie a fost resuscitată de curând, după publicarea unui studiu în care au fost analizate capacităţile intelectuale...
FUMATUL DUCE LA DEGRADAREA CREIERULUI Un studiu desfasurat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiune arteriala ridicata si erau supraponderale a aratat ca si aceste aspecte pareau a afecta creierul, dar in proportie mai mica. Fumatul afecteaza negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacitatii de a învata si judeca, arata cercetatori...
Prea multe ore suplimentare fac să crească riscul de criză cardiacă (studiu) Zilele de lucru prea lungi sunt considerate un risc major de criză cardiacă, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători de la University College din Londra pe circa 7.000 de funcţionari (cu vârste cuprinse între 39 şi 62 de ani, dintre care două treimi au fost bărbaţi, fără boli coronariene),...
Fumatul duce la 'degradarea' creierului (studiu) Fumatul afectează negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacităţii de a învăţa şi judeca, arată cercetători de la King's College din Londra. Studiul lor a fost publicat în 'Age and Aging'.
Consumul de canabis poate provoca mutaţii genetice şi măreşte riscurile oncologice O echipă de cercetători de la Universitatea Australiei de Vest (UWA) avertizează că structura ADN a unei persoane poate fi alterată prin consumul de canabis, provocând mutaţii ce pot duce la apariţia unor boli grave. Aceste mutaţii pot fi apoi transmise copiilor de-a lungul mai multor generaţii, conform...