Cele mai citite
 


Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
'În ultimele 24 de ore nu au survenit modificări importante în starea lor generală, dar doi dintre ei sunt în continuare intubaţi şi pentru toţi prognosticul se menţine rezervat, datorită prematurităţii cu care ei au fost născuţi şi a leziunilor inhalatorii pe care ei le au majoritatea dintre ei', a declarat marţi purtătorul de cuvânt al spitalului, Raluca Alexandru.
Potrivit acesteia, părinţii au început să vină să se intereseze de bebeluşi. 'Chiar şi mamele au început să vină din nou. Între 9,00 şi 10,00, noi oferim informaţii părinţilor despre starea copiilor, iar între 15,00 şi 16,00 vor putea avea şi acces să vadă copiii. Bineînţeles, pe rând, fiecare îşi va putea vedea copilul', a declarat medicul Raluca Alexandru.
Ea a confirmat sosirea unor medici israelieni, precizând că aceştia urmează să evalueze starea de sănătate a bebeluşilor şi să dea un prognostic.
'Bebeluşii intubaţi au arsuri pe 60 - 75% din suprafaţa corpului şi au arsuri profunde şi de aceea starea lor este mult gravă, iar ceilalţi au şi ei arsuri între 40 şi 60% din suprafaţa corpului ceea ce este foarte grav pentru un prematur. Sunt arsuri de căi respiratorii care sunt cele mai importante. Prognosticul este rezervat şi poate fi diferit de la caz la caz. Ei oricum s-au născut cu un deficit, organele interne încă nedezvoltate, de asta erau şi ţinuţi la Terapie Intensivă. Plămânii lor nu sunt dezvoltaţi şi avea nevoie de suport, de ventilaţie, de incubator. Faptul că aceste arsuri de căi respiratorii au survenit le îngreunează mai mult starea lor de evoluţie', a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului 'Grigore Alexandrescu'.
Ea a precizat că în fiecare dimineaţă vor fi oferite detalii despre starea sănătăţii copiilor, care au între un kilogram şi două kilograme şi jumătate.
'Oferim părinţilor asistenţă socială şi s-a luat legătură cu toţi părinţii. Avem numerele de telefon ale tuturor părinţilor, avem şi câte două, trei numere de telefon de la mamă, de la tată, de la toţi şi noi îi anunţăm despre starea copiilor. (...) Le dăm toate detaliile de care au nevoie. S-au luat toate măsurile ca să fie totul corect şi în ordine', a spus Alexandru, care a informat că bebeluşii au fost botezaţi de preotul spitalului.
Pentru scurt timp, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' a fost prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Bebeluşii cu leziuni termice internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', sub tratament interdisciplinar complex Nou-născuţii prematuri afectaţi de leziuni termice în urmă cu 22 de zile, în accidentul petrecut la Maternitatea Giuleşti, se află în continuare în tratament interdisciplinar complex în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''...
Tragedia de la Maternitatea Giuleşti: Bebeluşul intubat rămâne în stare critică Nou-născutul cu ventilaţie asistată rămâne în stare critică, parametrii vitali , hematologici şi biochimici fiind monitorizaţi, informează un comunicat de presă al Spitalului 'Grigore Alexandrescu' remis luni AGERPRES.
Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este staţionară Bucureşti, 29 aug /Agerpres/ - Starea nou-născuţilor prematuri aflaţi în îngrijire complexă, interdisciplinară, în Unitatea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului 'Grigore Alexandrescu' se menţine staţionară, la 13 zile de la tragedia produsă la Maternitatea Giuleşti.
Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este nemodificată Bucureşti, 31 aug /Agerpres/ - Starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de arsuri în urma tragediei produse în urma cu 15 zile la Maternitatea Giuleşti este nemodificată faţă de ziua precedentă, informează un comunicat de presă al Spitalului 'Grigore Alexandrescu' remis marţi AGERPRES.
Unul dintre bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti se menţine în stare critică Starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de arsuri în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti este nemodificată faţă de ziua precedentă.