Cele mai citite
 


Spitalele din Capitală verificate din punctul de vedere al prevenirii incendiilor
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Capitalei a demarat un control în vederea prevenirii incendiilor la toate spitalele pe care le are în administrare, la instalaţiile electrice sanitare şi de oxigen, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, viceprimarul Victor Iovici.
'Vedem unde sunt, ce probleme există şi vom face achiziţiile necesare', a spus Iovici.
Decizia vine la două zile după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde au murit patru nou-născuţi, alţi şapte având prognostic rezervat, fiind internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Potrivit viceprimarului Capitalei, pagubele produse la Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti au fost estimate de specialişti, până în acest moment, la aproximativ 1,5 milioane lei.
'Vom şti exact ce s-a întâmplat după ce se va încheia ancheta, iar activitatea în Secţia de Terapie Intensivă va fi reluată în aproximativ o lună de zile', a precizat Iovici.
El a reamintit că, între timp, spitalul a fost închis pentru a fi prevenite alte posibile accidente de tipul celui produs în urmă cu două zile.
Pe de altă parte, viceprimarul a precizat că cei zece medici israelieni care au ajuns deja la Bucureşti au fost aduşi de Administraţia Spitalelor din cadrul PMB în baza unei colaborări mai vechi. Medicii israelieni au venit cu aproximativ 70 - 80 kg de material necesar activităţii specifice la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.
Iovici a adăugat că, iniţial, bebeluşii trebuiau transportaţi în Israel pentru a fi operaţi, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza gravităţii rănilor pe care le au.
Numărul spitalelor aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti este de 21, iar trei urmează a fi construite practic din temelii, a afirmat, la rândul său, directorul Administraţiei Spitalelor, Marius Savu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluşii cu leziuni termice internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', sub tratament interdisciplinar complex Nou-născuţii prematuri afectaţi de leziuni termice în urmă cu 22 de zile, în accidentul petrecut la Maternitatea Giuleşti, se află în continuare în tratament interdisciplinar complex în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''...
Starea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti este staţionară Bucureşti, 29 aug /Agerpres/ - Starea nou-născuţilor prematuri aflaţi în îngrijire complexă, interdisciplinară, în Unitatea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului 'Grigore Alexandrescu' se menţine staţionară, la 13 zile de la tragedia produsă la Maternitatea Giuleşti.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.