Cele mai citite
 


ASR: Ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să-şi prezinte demisia
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Asociaţiei pentru Sănătate din România (ASR), Cristian Hotoboc, a declarat, miercuri, referindu-se la accidentul de la Maternitatea Giuleşti, că ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi trebuit să-şi prezinte demisia de onoare.
'Într-o situaţie de genul acesta, ministrul ar fi trebuit să-şi dea demisia de onoare. Eu asta aş fi făcut, chiar dacă aş fi fost angrenat politic', a spus Hotoboc în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Alianţa pentru Sănătate din România.
În opinia sa, accidentul de la Maternitatea Giuleşti reprezintă o consecinţă a faptului că în 20 de ani nu s-a făcut nimic în sistemul sanitar şi că toţi miniştrii s-au rezumat doar la promisiuni.
'În spitale nu există nici măcar spirt. 70% din bugetul alocat spitalelor se îndreaptă către salarii. Noi avem deficit de medici şi personal specializat în schimb avem exces de personal auxiliar', a spus preşedintele ASR.
El a acuzat faptul că nu au fost realizate protocoale de lucru, sarcină care ar trebui să-i revină MS şi a spus că este aberant ca posturile de specialişti în sistem să fie blocate în situaţia în care medicii pleacă din spitale în străinătate.
Reprezentanţii ASR îi solicită ministrului o întâlnire pentru a discuta pe tema sistemului de sănătate.
La rândul său, vicepreşedintele ASR Vasile Barbu a acuzat faptul că spitalele şi maternităţile sunt prost dotate şi că dispun de mobilier şi elemente de uz casnic, şi nu de cele de uz sanitar.
'Maternităţile sunt prost dotate. Şi la Giuleşti au fost improvizaţii. Acolo, aparatul de aer condiţionat era de uz casnic', a spus Barbu.
Prezent la conferinţa de presă, un alt vicepreşedinte ASR Mihnea Ioan Grecu a declarat că subfinanţarea cronică a sistemului poate duce la accidente de genul celui de la Maternitatea Giuleşti. El a spus că este necesar un sistem integrat în spitale.
'Degeaba ai aparate de sute de mii de euro şi clădirea stă să cadă', a spus reprezentantul ASR.
El a precizat că, potrivit organigramei Maternităţii Giuleşti, în momentul producerii accidentului trebuiau să fie patru asistente şi trei infirmiere şi a susţinut că în maternitate era un obicei ca Secţia de Terapie să rămână fără personal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
L. Ritli: După prima sesiune de rezidenţiat au rămas 400 de locuri şi posturi neocupate Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi într-o conferinţă de presă că lipsa medicilor din spitale este cauzată şi de faptul că mulţi dintre studenţii care termină Medicina nu reuşesc să treacă de concursul de rezidenţiat pentru a ocupa locurile vacante.
Gravidele care prezintă sarcină cu risc vor beneficia la Spitalul Universitar de teste moleculare şi genetice Gravidele cu sarcină cu risc vor putea beneficia de investigaţii medicale cu echipamente moderne şi de teste de biologie moleculară gratuite pentru depistarea şi confirmarea factorilor de risc genetic pentru trombofilie, dar şi de teste genetice utile în diagnosticul şi monitorizarea evoluţiei bolilor...
Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare