Cele mai citite
 


Gorj: Aproape 30 de formulare europene, eliberate de CJAS
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat, în primele şapte luni ale anului, 28 de formulare europene, cele mai multe fiind cereri de atestat privind dreptul la prestaţiile în mijlocul naturii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Danina Cărăgui.
Potrivit sursei citate, pot beneficia de respectivele formulare europene doar persoanele care suferă de afecţiuni ce nu pot fi tratate în spitalele din România.
'Cele mai multe formulare eliberate, zece la număr, sunt cele E 107 care reprezintă cereri de atestat privind dreptul la prestaţiile în natură, fiind urmate de alte şapte E 121, care le dă posibilitatea asiguraţilor pensionari care au părăsit România să beneficieze de servicii medicale decontate în orice ţară a Uniunii Europene', a precizat Danina Cărăgui.
Potrivit acesteia, cinci persoane au solicitat formularul E 001, prin care le-au fost transmise informaţii referitoare la aceste formulare şi alte trei au solicitat formularul E 112, privind menţinerea dreptului la prestaţiile în curs pentru asigurarea de boală-maternitate. Alte trei persoane au solicitat câte un formular E 104 privind totalizarea perioadelor de asigurare, de muncă sau de reşedinţă, E 106 privind dreptul la prestaţiile în natură ale asigurării de boală-maternitate în cazul persoanelor care au reşedinţa într-un alt stat decât cel competent şi E 126 prin care se stabilesc tarifele în vederea prestaţiilor în natură.
Reprezentanta CJAS a adăugat că orice persoană bolnavă a cărei afecţiune nu se poate trata pe teritoriul ţării trebuie să depună la Direcţia de Sănătate Publică un dosar cu recomandarea medicului pentru tratamentul în afara graniţelor ţării, copii ale tuturor documentelor medicale şi o cerere tip. Dosarul este trimis către o comisie teritorială de specialişti care vor recomanda trei clinici din străinătate în care afecţiunea respectivă ar putea fi tratată. Dosarul se va întoarce la DSP, unde angajaţii iniţiază corespondenţa cu unităţile spitaliceşti recomandate de comisia teritorială.
Pe parcursul anului trecut, CJAS Gorj a eliberat un număr de 33 de formulare europene, dintre care nouă pentru E 106, opt pentru E 121, câte trei pentru E 107, 104, 126, câte două pentru E 001, 115, 116, şi unul pentru E 112.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 4,5 milioane lei, decontaţi de CJAS pentru persoanele tratate în străinătate Valoarea totală decontată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj din 2007 şi până în prezent pentru persoanele care au beneficiat de servicii medicale în străinătate se ridică la 4,5 milioane de lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Daniel Bondoc.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
CJAS Gorj a eliberat 45 de formulare europene în 2010 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj a eliberat, pe parcursul anului trecut, 45 de formulare europene, cele mai multe pentru atestarea privind dreptul la prestaţiile în natură - E 107.
Gorj: CJAS a imputat aproximativ 42.000 lei furnizorilor de servicii medicale în luna iulie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii iulie, suma de aproximativ 42.000 de lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată luni pe site-ul instituţiei.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.