Cele mai citite
 


Tragedia de la maternitate: Nou-născuţii, botezaţi la Spitalul 'Gr. Alexandrescu'
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toţi nou-născuţii care au suferit în urma tragicului eveniment de la Maternitatea Giuleşti şi care în prezent se află internaţi la Spitalul de copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală au fost botezaţi, a declarat, miercuri, preotul unităţii sanitare, Tudor Peiu.
'Toţi au primit taina sfântului botez (...) deoarece avem această posibilitate ca să botezăm atunci când fie ni se solicită de părinţi, fie de către familia extinsă', a spus Tudor Peiu.
Preotul a afirmat că Biserica este pregătită şi are 'toată disponibilitatea' pentru a oferi consiliere psihologică şi întărire sufletească pentru părinţii care au avut de suferit în urma tragediei de la Maternitatea Giuleşti.
De asemenea, preotul a precizat că nu există 'în rânduiala bisericii' vreo slujbă pentru cei care au murit nebotezaţi, dar preoţii, dacă sunt solicitaţi, pot face o 'slujbă de mângâiere', care înseamnă rugăciuni, psalmi şi 'alte cuvinte care întăresc şi mângâie familia'.
'Biserica Ortodoxă nu numai că nu este împotrivă, nu numai că nu respinge asemenea familii asupra cărora s-a abătut o astfel de situaţie, ci este alături de aceste familii şi răspunde imediat ce este solicitată', a mai spus preotul Tudor Peiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Bebeluşii cu leziuni termice internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', sub tratament interdisciplinar complex Nou-născuţii prematuri afectaţi de leziuni termice în urmă cu 22 de zile, în accidentul petrecut la Maternitatea Giuleşti, se află în continuare în tratament interdisciplinar complex în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''...
Tragedia de la maternitate: Starea bebeluşilor este staţionară, dar gravă Starea nou-născuţilor internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' după tragedia de la Maternitatea Giuleşti este staţionară, dar gravă, ei fiind într-un şoc profund, a anunţat miercuri Dan Enescu, managerul unităţii spitaliceşti.
Tragedia de la maternitate: Cei şapte nou-născuţi în continuare în stare critică Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în urma incendiului de luni de la Maternitatea Giuleşti este în continuare critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat.
Starea a cinci bebeluşi din cei şase aduşi de la Maternitatea Giuleşti este stabilă Bucureşti, 26 aug /Agerpres/ - Starea generală a cinci dintre nou-născuţii prematuri se menţine stabilă, la zece zile de la accidentul colectiv produs la Maternitatea Giuleşti, informează un comunicat de presă al Spitalului 'Grigore Alexandrescu' remis joi AGERPRES.