Cele mai citite
 


APSR doreşte trecerea CNAS sub control parlamentar
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Asociaţiei pentru Sănătate din România doresc trecerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate sub control parlamentar.
'Este necesară trecerea CNAS sub control parlamentar. Nu Ministerul Finanţelor trebuie să dea file de buget', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele APSR, Viorel Vasile.
Potrivit acestuia, sănătatea are nevoie de un buget anual de minim 6 % din PIB iar restructurarea sistemului ar trebui să se facă 'nu doar pe hârtie'.
Reprezentanţii APSR au criticat şi faptul că bugetele alocate de către CNAS furnizorilor de servicii medicale şi îngrijiri la domiciliu s-au epuizat, aceştia nemaiputând efectua consultaţiile şi investigaţiile medicale pe bilet de trimitere decontat de CNAS.
Un alt aspect semnalat de APSR este şi acela că furnizorii de materiale sanitare, reactivi şi aparatură medicală sunt în incapacitate de plată către furnizori externi şi către bugetul de stat având de încasat de la unităţile sanitare publice peste 120 milioane de euro iar furnizorii de medicamente având de încasat peste 170 milioane de euro de la unităţile sanitare publice şi peste 600 milioane euro de la farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Şeful CNAS: Până în prezent au fost introduse în sistem peste 3,6 milioane dosare de sănătate Peste 3,6 milioane de dosare electronice de sănătate au fost introduse până în prezent în sistemul informatic, la acestea contribuind cu informaţii peste 6.200 de medici, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
ARPIM propune autorităţilor un pachet de măsuri pentru gestionarea resurselor financiare Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a propus autorităţilor un pachet de măsuri pentru gestionarea resurselor financiare în domeniul sănătăţii.
Buşoi: Dacă România nu plăteşte datoriile, există riscul ca pacienţii români să fie refuzaţi în străinătate Candidatul PNL la Parlamentul European, Cristian Buşoi, fostul preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că dacă România nu îşi va plăti datoriile pentru serviciile medicale trasfrontaliere, există riscul ca pacienţii români...
SAR: În România, sectorul sănătate este finanţat sub media europeană Sectorul sănătate este finanţat în România sub media europeană, dar nu totdeauna banii disponibili sunt cheltuiţi cu folos, este una dintre concluziile raportului Societăţii Academice din România (SAR), prezentat vineri la dezbaterea 'Criză şi reformă în sistemul de sănătate'.