Cele mai citite
 


Silviu Morariu (PC) cere demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila
joi, 19 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului de Sănătate al PC, Silviu Morariu, solicită Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) analiza în regim de urgenţă a situaţiei din sistemul sanitar şi demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
'Ansamblul măsurilor promovate de Guvernul Boc, la iniţiativa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, constituie un atentat la siguranţa şi sănătatea poporului român ce pune în pericol însuşi viitorul acestui popor. Atentatul la sănătatea publică constituie faptă penală. Sistemul de sănătate a ajuns în această situaţie din cauza măsurilor inconştiente pe care ministrul Sănătăţii şi Guvernul Boc le-au luat', se arată într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
În opinia şefului Departamentului de Sănătate al PC, reducerea cu 10% a numărului de paturi de spital, va determina o reducere cu 10% a personalului medical din unităţile sanitare cu paturi, secundar reducerii veniturilor acestor unităţi sanitare.
Conservatorii consideră că printre măsurile 'inconştiente' pe care ministrul Sănătăţii şi Guvernul Boc le-au luat se numără reducerea cu 25% a salariilor personalului medical şi redirecţionarea acestor sume spre plata datoriilor acumulate de unele spitale s-a făcut prin încălcarea flagrantă a legislaţiei în vigoare.
De asemenea, prin măsurile luate s-a mai produs reducerea a 1.776 de posturi din reţeaua de medicină şcolară, îngrădirea accesului la servicii medicale prin contractarea de către CNAS a doar 20 de consultaţii pe zi la medicul de familie, reprezintă o reducere cu 50-70% a consultaţiilor, iar lipsa vaccinurilor pune în pericol sănătatea publică şi poate genera apariţia unor afecţiuni grave.
'Intenţia de introducere a coplatei în sistemul sanitar. Acest principiu nu va rezolva problemele de subfinanţare a sistemului ci va limita drastic accesibilitatea pacienţilor la servicii medicale, condiţionându-l de posibilităţile de acoperire a cofinanţării - coplăţii', se mai arată în documentul citat.
Pe de altă parte, emigrarea fără precedent a forţei de muncă calificate, în opinia conservatorilor, este rezultatul direct al nivelului salarial în continuă scădere, infrastructurii precum şi blocarea angajării în sistemul sanitar public a două generaţii (2008-2009) de medici specialişti (circa 4.500-5.000 medici).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Mureş: Şeful Departamentului de Sănătate al PC cere demisia ministrului Sănătăţii Şeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, i-a solicitat premierului Emil Boc, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, să îl demită în regim de urgenţă pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.